-->

11. februar 2011

Mistet noe på flyplassen? Finn det på nettet

Illustrasjonsfoto
Gardermoen, Heathrow og Arlanda lar deg spore opp gjenglemte gjenstander på nettet. Hovedflyplassen drukner i ting som er mistet og funnet på flyene. Er du blant de 11.133 som savner noe, kan du spore det opp selv på nettet.


Nettsiden Missingx.com er stedet å lete.
Her kan du selv gå inn og spore gjenstandene du har forlagt i setelommen på flyet, oppe i hattehyllen eller i flysetet - der masse rariteter blir funnet:

- Akkurat nå ligger det et glassøye, et gebiss og mye annet rart til avhenting på hittegodskontoret vårt, sier Oslo Lufthavns informasjonssjef Jo Kobro til VG Nett.
I formiddag var tallet på registerte, innleverte saker og ting 11.133.

Smykker og lommebøker
Et kjapt søk viser at det ligger drøssevis av smykker, briller, lommebøker, kredittkort, mobiltelefoner, luer, hansker og vesker til avhenting - i tillegg til ett og annet rosa kosedyr, astma-inhalatorer, skateboards, gitarer og uniformsluer.


På Missingx.com kan du se datoen for når tingene er blitt innlevert, ofte også en kort beskrivelse av gjenstanden med farge, modell, merkevarenavn osv. Slik blir de lettere å spore av eieren.

I tillegg kommer det inn mange forlagte taxfree-poser med mye godt i.
Bare i løpet av en uke rundt juletider registrerte hittegodskontoret på Gardermoen seks taxfree-poser som ble levert inn av personalet som rydder og rengjør flykabinene. Pr. 14 januar var ingen av taxfree-posene hentet.

Stjeles?
Avisen har også fått tips om at taxfree-poser stjeles fra hattehyllene i flyene - noe SAS avviser som noen stort problem:

- Vi har jo fra tid til annen noen som glemmer igjen taxfree-poser om bord, og noen av disse blir ikke funnet når passasjeren senere melder dem savnet. De er sannsynligvis tatt med av andre passasjerer, muligens ved feil, men dette skjer uhyre sjelden, er svaret fra SAS Customer Relations.

Også Heathrow og Arlanda
I tillegg til bortkomne saker på Norges hovedflyplass, kan du på samme den nettsiden spore hittegods på Heathrow-flyplassen i London, Arlanda utenfor Stockholm, Radisson Blu Scandinavia Hotel (tidligere SAS-hotellet på Holbergs plass) og noen andre sentrale møteplasser for reisende.
De øvrige Radisson-hotellene kommer ventelig med i tjenesten etterhvert.

Destrueres
Ting som blir funnet i flyene, i terminalbygninghen eller på flytoget blir liggende på hittegodskontoret i tre måneder, før sakene blir overlevert politiet, forklarer Kobro.
11.000 bortkomne gjenstander er et høyt tall - men det verste er at mesteparten ikke blir hentet.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart