-->

11. februar 2011

Norwegian har spilt konkurrentene av banen

(Foto: Norwegian)
Norwegian har spilt konkurrentene av banen på det norske lavprisflymarkedet. Selskapet fortsetter sin markante vekst og er nå prisledende til de fleste europeiske storbyer.

Den nye utgaven av Norsk Flyprisindeks viser at blant de 10 mest populære storby-destinasjonene er det kun reell konkurranse på rutene til Amsterdam, Barcelona og Roma.

Det står Norwegian over alt når reisesøkemotoren hver fjerde uke sjekker flybillettprisene til de 10 mest populære europeiske storbyene. I denne utgaven av Norsk Flyprisindeks, den 20. i rekken, opptrer Norwegian som operatør på 30 av de 50 laveste billettprisene fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø til disse destinasjonene i Europa.

Med den karismatiske Bjørn Kjos i spissen har det dermed nesten lyktes Norwegian å feie all konkurranse av banen. Det er bare Ryanair og av og til SAS, KLM og Lufthansa som er i stand til å yte motstand. Norwegians passasjertall steg med 17 prosent bare i januar i år.


Spesielt til byer som Berlin, København, London og Praha leder Norwegian suverent når det gjelder lave priser. Det betyr at konkurransen i virkeligheten er satt ut av spill, med mindre man starter utenlandsreisen fra Moss Lufthavn Rygge med det irske lavprisselskapet Ryanair. Faktisk er det kun på rutene til Amsterdam, Barcelona og Roma at Norwegian møter prismessig konkurranse.

- Norwegian har klart å trekke til seg kunder og holde på dem gjennom konstant lave priser. Selskapet har satset på direkteruter fra regionene fremfor reiser via Gardermoen, og det har de fått stor anerkjennelse for," sier Svein Erik Søgård, daglig leder hos reisesøkemotoren Travelmarket.no, som utgir Norsk Flyprisindeks.

Til tross for at Norwegian i slutten av januar valgte å innføre brennstofftillegg på selskapets ruter, har selskapet fremdeles konkurransedyktige priser. Billigste tur-returbillett i uke 10 (7 - 13. mars 2011), som den nye prissjekken gjelder, er Bergen - København til 649 kroner. Hos konkurrenten Ryanair er det fra Rygge hyggelige priser til Berlin, London og Paris. Her kan man komme helt ned i 128 kroner for de billigste tur-returbillettene.

Den aktuelle gjennomsnittsprisen fra lufthavnene i Oslo og omegn er på 550 kroner for en tur-retur til de 10 europeiske storbyene i prisindeksen. Fra Bergen er tilsvarende gjennomsnittspris på 1.372 kroner, mens reisende fra Tromsø skal ut med 2.450 kroner i gjennomsnitt.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart