-->

14. februar 2011

Rygge bidrar til togrekord

(Foto: Aftenposten)
1.388.000 passasjerer reiste med Østfoldbanen i 2010.
Det var 3 prosent flere kunder på regiontogene enn året før.
Snart kan du forhåndskjøpe togbillettene på shuttlebussen også.

Dette er en økning på ca.50 000 passasjerer, ikke medregnet reisende på lokaltog. Fra 1995 og frem til år 2002, lå passasjertallene stabilt rundt ca.750 000 i året. Nye moderne krengetog og flere avganger satte fart i veksten i 2003 og har fortsatt siden den gang.

Bremser E6-effekten
- Mange så for seg at ny moderne E-6 ville medføre at passasjerveksten stoppet opp. Dette har ikke skjedd. Etablering av Moss Lufthavn Rygge har vært med på å opprettholde veksten, sier strekningsleder Terje Andersen i en pressemelding mandag.

NSB Regiontog mellom Halden og Göteborg hadde også en oppgang på 3% i 2010, sammenlignet med året før, noe som utgjør148.000 passasjerer.

Totalt leverte NSB over 51,7 millioner reiser i Norge i 2010. Dette er en oppgang på 0,4 prosent.


- Etter den tøffe vinteren i fjor, da vi opplevde store forsinkelser, har vi jobbet hardt for å gi et bedre tilbud til kundene våre. Vi synes derfor at det er gledelig at flere totalt sett ønsker å reise med oss i 2010 sammenlignet med det foregående året, sier konserndirektør i NSB persontog, Tom Ingulstad.

Selger togreiser på bussen
Fra mandag 21. februar kan passasjerer til og fra Moss lufthavn Rygge løse togbillett på flybussen.
Ifølge strekningsleder på Østfoldbanen, Terje Andersen er det nye tilbudet et forsøk på å gi de som kommer til og fra Moss lufthavn Rygge en smidigere reise videre. Flybussene til og fra flyplassen har til tider vært så fulle at dette har skapt køer på jernbanestasjonen og tidsnød for de reisende som må kjøpe seg gyldig togbillett videre.Ved å tilby salg av togbilletter allerede på flybussen håper NSB nå å gjøre reisen mindre stressende for sine passasjerer.

- Dette har vært etterlyst av våre passasjerer, forteller Andersen som sier de nå har gjennomført den nødvendige opplæringen av bussjåførene.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart