-->

1. februar 2011

Ryanair setter Hellas på rutekartet

Foto: Osloairports.com
Under en pressekonferanse i Oslo i dag presenterte deg irske lavprisselskapet to nye ruter fra Rygge, til Hellas. De to nye sommerrutene går til henholdsvis Kos og Thessaloniki.


Som vi skrev i forrige uke, vil Ryanair åpne en ny sommerrute til Thessaloniki. Idag ble denne ruten bekreftet, i tillegg åpner en rute til den greske ferieøya Kos. Det blir også to ukentlige avganger til Kos, på torsdager og på søndager. Torsdag letter flyet klokken 0630 og er på Kos 1155, returen går 1210 med ankomst Rygge 1525. Søndagsflyet letter 0750 og er framme 1305, mens returen går 1330 med ankomst Rygge 1645. Alle tider er lokale. Kosruta har fått oppstartdato 14. april. Oversikt over flightene til Thessaloniki finner du her.

I tillegg vil det bli høyere frekvenser på rutene til Krakow, Malaga, Riga og Tallinn i sommer. Ryanairs 34 ruter fra Rygge vil frakte over 2 millioner passasjerer i 2011, og sørge for 2 000 arbeidsplasser i følge selskapets egne beregninger.

Guide til Kos

Ryanairsjef Michael O'Leary, kjent for sine sleivspark, spesielt til konkurrentene, sa i dag at Ryanairs seneste utvidelse kommer etter at Norwegian annonserte at de vil stenge basen på Rygge. Ryanair anser dette som en klar innrømmelse fra Norwegian på at de ikke kan konkurrere med deres lave priser. Rygge skal bli Ryanairs "hovedflyplass" i Norge.


Fornøyd flyplassjef
Daglig leder ved Moss Lufthavn Rygge, Pål Tandberg er fornøyd med å ha Hellas tilbake på tilbudslista.

– Det er positivt at det blir flere sol-destinasjoner fra Rygge. Nå har vi har en veldig god miks for sommeren, sa Tandberg på dagens pressekonferanse.

Frykter ikke flere ulovlig innvandrere
Tidligere har Norwegians Athenrute, som nå er flyttet til Gardermoen, fått skylden for at det har vært mye ulovlig innvandring via Rygge.

Tandberg frykter ikke at det de to nye Hellasrutene også skal bli "verstingruter".

– Det er selvsagt vanskelig å spå, men jeg tror det først og fremst var Athen som by som var årsaken. Men den ruta er nå flyttet, sier Tandberg.

Euro-Disney
Ryanair gjeninnfører også rutene til Paris Vatry som ble lagt ned på grunn av dårlig belegg i november i fjor.
Fra og med i mars gjøres det et nytt forsøk på å få reisende til bruke denne ruten til for eksempel Euro-Disney.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart