-->

29. april 2011

Mulige kutt på Rygge

(Foto Norwegian/ Peter Andrasovszky)
Moss lufthavn Rygge gir ikke Norwegian-sjef Bjørn Kjos nok luft under vingene. Det kan bety en ytterligere nedtrapping. I fjor ble direkteavgangene til Bodø og Tromsø stoppet. Deretter ble det slutt på Stavanger-forbindelsen. For en måned siden ble Norwegians to basefly flyttet fra Rygge til Gardermoen.

Bjørn Kjos er ikke fornøyd med situasjonen på Rygge. Han innrømmer at dersom Norwegian skal ha mest mulig effekt av flyplassen, burde tilstedeværelsen vært større.

– Det er jo ikke til å stikke under en stol at når du satser på Rygge og har to til tre fly, så er man avhengig av å bytte flyene jevnlig. Da får vi et logistikkproblem ettersom vi har ikke noen vedlikeholdsbase på Rygge. Man burde egentlig vært oppe i 6–7 fly slik at man kunne ha tatt vedlikehold på stedet, svarte Kjos på direkte spørsmål om sitt syn på Rygge under gårsdagens pressekonferanse som omhandlet selskapets kvartalsregnskap.

Nedtoning
På spørsmål om Norwegian nå vil tone ned satsingen på Rygge, svarte Kjos:
– Det er en mulighet vi ser på hele tiden, men slik som situasjonen er i dag så har vi lagt et ruteprogram på Rygge og foreløpig er det status quo. Utfordringen på Rygge er at enten så må du opp i et så stort volum at du kan bygge en teknisk base der, eller så vil du alltid ha det problemet du har i dag med å rotere flyene inn.


annonse


Ikke prio på Rygge
Om realismen i at Norwegian i dagens situasjon skulle gå for å trappe opp aktiviteten på Rygge og etablere en teknisk base, svarer Kjos:
– Akkurat nå har vi så mye som skjer ute at vi ikke i det hele tatt har kapasitet til å konsentrere oss om Rygge. Foreløpig er det ikke gjort noen endringer der, men det gjenstår å se.

Kjølig forhold
Forholdet mellom Norwegian og Ryanair har alltid vært kjølig, og det er ikke blitt bedre etter at Ryanair ble det klart dominerende selskapet på Rygge med tilhørende spesialbetingelser.

– Vi har egentlig ikke noe problem med å konkurrere med Ryanair på en rekke av deres destinasjoner, men for oss er det et spørsmål om hvor vi får mest igjen for satsingen. Det er klart at når Ryanair er så tungt inne på Rygge så får vi mer igjen for å satse på Gardermoen, sier Bjørn Kjos.

Store tap
Kvartalsregnskapet fra Norwegian viser at selskapet fikk et nettoresultat etter skatt på minus 293 millioner kroner; nesten 100 millioner svakere enn i fjor. Selskapet forklarer det store underskuddet med økte drivstoffpriser som medførte en ekstraregning på 140 millioner kroner.

Samtidig fraktet Norwegian 14 prosent flere passasjerer i 1. kvartal sammenlignet med i fjor. I alt fløy 3,1 millioner mennesker med Norwegian i 1. kvartal. Kabinfaktoren var 74 prosent, en nedgang på ett prosentpoeng.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart