-->

5. juni 2011

Sommerens flyreiser dyrere enn noensinne fra Oslo

Foto: Air Berlin
Konkurransen på flybilletter fra våre norske lufthavner gir et skjevt bilde av prisutviklingen. Gjennomsnittlig har prisene fra Gardermoen, Rygge og Torp steget, mens prisene fra Bergen og Stavanger har falt.


Samlet sett blir det nok litt dyrere å fly på sommerferie i år enn i fjor, konkluderer Norsk Flyprisindeks med. Det skyldes hovedsakelig de høye oljeprisene.

Den sterke konkurransen på det norske flyreisemarkedet, pluss de relativt høye oljeprisene, gir en skjev prisutvikling på sommerreiser med rutefly. Det viser Travelmarkets siste utgave av Norsk Flyprisindeks, som gjelder avreiseuke 26, dvs. 27. juni - 3. juli 2011.

Tendensen er at billettprisene til europeiske storbyer stiger fra Oslo-området, mens de faller fra Bergen, Stavanger og Trondheim. Det er likevel billigst å reise fra Oslo-lufthavnene, så det er kun snakk om tendenser og prisutvikling.

En tur-retur med rutefly fra Oslo-området kostet gjennomsnittlig 697 kroner i uke 26 i fjor, basert på de ti europeiske destinasjonene i Norsk Flyprisindeks. Nøyaktig et år senere har denne gjennomsnittsprisen steget til 941 kroner, en stigning på hele 35 prosent.


Fra Bergen er det omvendt. Tilsvarende gjennomsnittspris for uke 26 i 2010 var på 1.852 kroner, og på 1.787 kroner i uke 26 i 2011, noe som utgjør en nedgang på knappe 4 prosent. Prisnedgangen er omtrent den samme fra Stavanger og Trondheim.

- Generelt har prisene steget fra alle lufthavnene, som følge av de relativt høye oljeprisene. Grunnen til at vi opplever fallende priser fra Vestlandet og Trondheim er at konkurransen etter hvert har blitt skjerpet her. Dermed blir økningen i oljeprisene nøytralisert av flyselskapenes strategiske prissetting, vurderer Svein Erik Søgård, daglig leder av reisesøkemotoren Travelmarket.no

Norsk Flyprisindeks har følgende destinasjoner med i den europeiske prissjekken: Amsterdam, Barcelona, Berlin, København, London, Paris, Praha, Roma, Stockholm og Wien. Prisene sjekkes hver 4. uke fra Oslo (Gardermoen, Rygge og Torp), Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø.

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart