-->

23. juni 2011

Wizz Air satser sterkere på Torp

Mer Wizzair, mindre Ryanair på Torp
(Sandefjord lufthavn AS)
Wizz Air blir det selskapet med flest avganger fra Torp til vinteren. Fra neste sommer utvider det ungarske lavprisselskapet med flere ruter fra Sandefjord.
Beograd, Vilnius, Sofia og Bucharest er de heteste tipsene for neste sommer.


Det endelige vinterprogrammet fra Sandefjord Lufthavn Torp vil ligge tilgjengelig om to uker. Foreløpig er det klart at Ryanair reduserer til seks ruter i forhold til sommerprogrammet. Wizz Air vil fly sju ruter, mot åtte nå i sommerhalvåret.

Beograd, Vilnius, Sofia og Bucharest er de heteste tipsene for neste sommer.

Stor spenning
Dermed overtar Wizz Air rollen som det marginalt mest dominerende flyselskapet fra Torp. Lufthavnsjef Alf Reidar Fjeld understreker at Torp gjennom flere år har jobbet for å komme i dagens posisjon, med jevnere balanse mellom selskapene.
– På sikt ønsker vi ikke at noen selskaper skal være avgjørende for flyplassens eksistens. Vi ønsker å operere med fire til seks flyselskaper med 20–30 prosent hver, sier Fjeld.

Han mener Torp nå er mer attraktiv for innsalg enn på lenge.
– Når Ryanair har valgt å flytte ruter fra Torp, har det frigjort reisemål, sier han, og forklarer:
– Nå ser flyselskapene på oss med nye øyne. De ser at det er ledige markedsområder fra Torp, og de slipper å knive så hardt med Ryanair.
Fortsatt er det knyttet stor spenning til om flere selskaper, og først og fremst Norwegian, også vil melde seg på til høstens program. Det blir klart i løpet av 14 dager.


To nye hovedsteder
Når det gjelder konkrete nye reiseruter vil ikke markedssjef Tine Kleive Mathisen love noe, men hun trekker fram to nye destinasjoner, som med stor sannsynlighet vil bli tilgjengelige fra Torp.

– Hovedstaden i Serbia, Beograd, og hovedstaden i Litauen, Vilnius, sier hun.

Markedssjefen forklarer at Wizz Air er et selskap i frammarsj, og at de jobber med å lage nye baser. De nyeste er i Beograd og Vilnius.

– Det er derfor veldig sannsynlig at Torp blir en aktuell forbindelse til disse basene neste vår.

Hun avslører også at Bulgaria og Romania er sannsynlige reisemål fra Torp på sikt.

Langsiktig plan om å øke
Wizz Air har hatt en langsiktig plan om å øke sitt rutenett via Torp. Tirsdag besøkte Wizz Air Sandefjord Lufthavn Torp for å fortsette planleggingen av satsingen for de neste årene.

– Nå planlegger vi langt fram. Det er allerede klart at Wizz Air vil utvide ytterlige fra Torp fra sommeren igjen, fortalte Ildiko Czervan, selskapets utviklingsansvarlig for flyplassene.

Godt planlagt
Markedssjef Tine Kleive Mathisen bekrefter overfor Sandefjords Blad at selskapets økte satsing på Torp er resultat av et langt og godt samarbeid.

– Jeg har hatt dialog med Wizz Air i sju år, og nå har de snart vært fem år her hos oss. Vi er hele tiden opptatt av å videreutvikle det samarbeidet vi har bygd opp, fra den første ruten til Katowice som startet i september 2006 til de åtte rutene vi har i dag, kommenterer Kleive Mathisen.
Rutene til Katowice, Warszawa, Gdansk, Poznan, Wroclaw, Praha, Kiev og Riga frakter 300.000 passasjerer på årsbasis.
– Wizz Air er fortsatt et flyselskap i vekst og vil selvsagt gjerne være med på den veksten.

Her er rutene på Torp

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart