-->

9. juli 2011

Du er "prioritert" sammen med 89 andre

Foto: Ryanair
Har du tenkt å spandere på deg litt luksus på neste Ryanairflight, og komme først ombord for å få favorittsetet? Det kan hende 89 andre går med de samme planene.
Når du er ute og fly vil du helst sitte sammen med de du reiser sammen med og kanskje har du et eget favorittsete ombord du helst vil sittet i.
Hos Norwegian kan du bestille favorittsetet allerede når du bestiller flybillettene, mens SAS lar deg velge sete når du sjekker inn, et døgn før avgang.

Hos Ryanair finnes ikke denne tjenesten, her er det såkalt "free seating", det vil kort og godt si førstemann til mølla. Her er det ikke mulighet å bestille et spesifikt sete, eller være garantert sitteplass på vindusrekka.

Det du derimot kan kjøp er prioritert ombordstigning. En tjeneste det irske lavprisselskapet tar 5 euro, eller i underkant av 40 kroner for. Da står du i en egen kø ved gaten, og de slipper ombord i flyet før alle de andre og kan velge sete før medpassasjerene slippes ombord.

90 prioriterte
Så er spørsmålet hvor prioritert du egentlig er. Ryanair selger inntil 90 prioritert ombordstignings plasser per flyvning, du kan altså risikere å stå i kø sammmen med 89 andre som også er på jakt etter akkurat sitt sete. Det er 189 seter ombord i en Ryanairmaskin.

Skjer ikke
Selv sier Ryanair at det ikke har hendt ennå at 90 stykker har benyttet seg av dette tilbudet på en og samme avgang. Selskapet mener selv at snittet er på 20% ved hver tur.

Du kan heller ikke forvente at alle med priortitert ombordstigning har fått satt seg ned før de andre slippes ombord i flyet. Ryanair har som så mange andre flyselskap korte frister på bakken, helst skal flyet være i lufta igjen etter 25 minutter, da sier det seg selv at de som ikke har betalt for denne tjenesten, kommer hakk-i-hæl på de prioriterte.
Så er det opp til den enkelte om denne tjenesten er verdt å bruke pengene på.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart