-->

8. august 2011

Fly billig ut i den store verden

Illustrasjonsfoto
Flyturer til Amsterdam og Alicante er liksom ikke nok. Stadig flere av oss vil lengre av gårde – ut i den virkelige store verden, til Asia, Amerika, Afrika og Australia.








Så var det flybillettene, da. Mye omtalte billettsøkemotorer som Finn, Momondo og andre fungerer helt greit når du jakter på en enkel tur/retur-reise. Men er du av den litt mer avanserte typen, kommer disse nettstedene til kort.

Aftenposten har samlet gode råd til deg som søker flybilletter til langturer, eller til mer sammensatte reiseopplegg med flere stopp.

Reise til flere byer:
Starte turen i én by og fly hjem fra en annen? Eller «hoppe» mellom flere ulike steder underveis? Dette er fullt mulig, og du kan enkelt sette sammen slike reiser selv. Du trenger bare litt mer avanserte verktøy enn de mest populære norske søkemotorene. Det er her nettsteder som Kayak.com eller Orbitz.com har sin styrke. Du kan sette sammen reiseruter som omfatter flere byer, og det trenger ikke bli dyrere enn vanlig tur/retur – tvert i mot.


annonse


Tenk dollar:
Den norske kronen er svært sterk for tiden. Kjøper du flybilletten på et utenlandsk nettsted, og betaler i dollar eller euro, kan det være penger å knipe. Vi sparte nylig nylig et par tusenlapper på en reise til Asia ved å handle på et amerikansk nettreisebyrå fremfor et norsk. Men bruk for all del et kjent nettsted, som Expedia.com, Orbitz.com eller Travelocity.com. Og sjekk at de aksepterer internasjonale kredittkort.

Én søkemotor, to nettsteder: Enkelte nettsteder opererer med en norsk og en internasjonal versjon, slik som for eksempel Expedia.no og Expedia.com. Søk på begge nettstedene etter samme reise. Både reiserute og pris kan variere, til tross for at nettstedene opererer under samme navn. Også her vil valutakursen spille inn.

Hva er kursen? Bruk vår valutakalkulator

Kjøp enkeltbilletter:
Tradisjonelt har en enkeltbillett med fly vært prismessig særdeles lite gunstig sammenlignet med å kjøpe tur/retur. Men dette endrer seg, også på de lengre rutene. Dermed kan du være mer fleksibel. Du kan reise med ett flyselskap fra A til B, og velge et helt annet selskap når du skal videre fra B til C. Forsøk å søke på enkeltbilletter på de strekningene som er aktuelle for deg, og se hvilke priser du får.

Bruk lavprisfly lokalt:
Over hele kloden finnes det nå moderne, effektive og billige lavprisflyselskaper. Disse operatørene selger utelukkende enkeltbilletter. Ofte er innenriksflyvninger mest aktuelt, men du kan faktisk nå sette sammen en jorden rundt-reise kun basert på enkeltbilletter med såkalte lavprisselskaper. Innenfor regioner som Europa, Nord-Amerika, India og Sørøst-Asia er billigfly spesielt aktuelt og lett tilgjengelig.

Sjekk innenriks tilslutning:
Dette punktet står i direkte motsetning til det foregående. Av og til kan du få «gratis» innenriks tilslutning. Flyr du for eksempel med Thai fra Oslo til Bangkok, tilbys til tider gratis videreforbindelse innenriks. Kjekt hvis du egentlig skal til Phuket eller et annet sted. Ofte må du snakke med et reisebyrå for å få tak i disse tilbudene.

Spør et reisebyrå:
Ja, for mennesket bak flybillettene er ikke forsvunnet helt. Et reisebyrå kan fortsatt ha sin nytte, særlig når du skal ha fatt i billetter til reiseopplegg som ikke er helt A4. Vi har opplevd å spare 1500 kroner på billetter til Australia ved å bruke reisebyrå fremfor å selv bestille på nettet. Byråene vet ofte om tilbud og kampanjepriser som menigmann ikke får tilgang til på nett. Dessuten kan de gi deg råd om hvilke reiseruter som er smartest å velge.

Kjøp jorden rundt-billett:
En flyreise til Sør-Amerika, Australia eller New Zealand koster fort 10.000 kroner eller mer. I stedet for en kjedelig tur/retur-flyvning, kan du få en jorden rundt-billett uten å betale noe særlig mer. Dermed kan du besøke flere steder på samme tur, så fremt du flyr i én retning rundt kloden.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart