-->

24. august 2011

Norwegian kan lande på Torp

Norwegian og Ryanair på Torp
(Foto: Torps Facebookside)
Flyselskapet Norwegian er nå i dialog med Sandefjord Lufthavn Torp om nye ruter, etter at de bestemte seg for å legge ned all trafikk fra Rygge.

Det bekrefter Åsa Larsson, presse- og informasjonsansvarlig i Norwegian.
- Vi fører en dialog med Torp, som vi har en god relasjon til. Vi er fornøyde med det samarbeidet vi har med dem, og det er mulig at vi kommer med flere ruter derfra. Men ingenting er bestemt ennå, sier Åsa Larsson til VG Nett.

Hun understreker at det er mange ting som må på plass, både når det gjelder tilgjengelige fly og mulige destinasjoner.
Norwegian har i dag én rute fra Torp til Alicante. Når selskapet nå forlater Østfold, kan det bety at de vil satse ytterligere på Vestfold og Torp.

Bekrefter samtaler
Administrerende direktør Alf-Reidar Fjeld ved Sandefjord Lufthavn Torp, bekrefter overfor Tønsbergs Blad at de har hatt samtaler med Norwegian.

- Vi er i en god dialog med Norwegian, og vi trenger en avklaring i løpet av en uke eller to. Dette for å kunne planlegge og bestille plass i luftrommet, sier Fjeld.
Fjeld presiserer at han ikke kan tolkes slik om Norwegian vil øke engasjementet på Torp eller ikke.


annonse


Norwegians farvel med Rygge vekker sterke reaksjoner, blant annet fra arbeidstakerorganisasjonen Parat, tilsluttet YS.
Parat mener nå at ledelsen ved Moss Lufthavn Rygge bør byttes ut.

- Når Norwegian nå har valgt å trekke seg helt ut fra Rygge, har eierne og ledelsen ved Moss lufthavn Rygge vist at de ikke setter rutetilbud, og konkurranse øverst. Ved bevisst å favorisere Ryanair og nekte Norwegian samme vilkår på flyplassen, har de satt alle arbeidsplassene på Rygge i fare, og rasert tilbudet for de reisende i Rygge-regionen og hele Østfold. Nå må styret endre kurs, sier nestleder i Parat, Vegard Einan i en pressemelding.

Kritiske
De mener dette setter store spørsmålstegn ved kompetansen til de som er satt til å drive Rygge, og Parat forventer at Østfold Fylkeskommune og offentlig eide Østfold energi endrer sin eierskapspolitikk i selskapet.

- Det er flyplassledelsens politikk som i realiteten har bidratt til at Norwegian slutter å fly til og fra Rygge. Dette innebærer at en seriøs norsk arbeidsgiver forsvinner fra Rygge, til fordel for Europas mest fagforeningsfiendtlige flyselskap, og en av klageverstingene for passasjerene, sier Einan.

Flere representanter fra det lokale næringslivet i Østfold uttrykker også skuffelse over Norwegians avskjed med Rygge.

Markedssjef ved Rygge, Silje N Thoresen, synes det er beklagelig at Norwegian har tatt den beslutningen de har gjort, men sier hun samtidig har stor forståelse for at de markedsmessige vurderingene måtte veie tyngst.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart