-->

26. august 2011

Air Berlin satser mer fra Oslo

Fly Niki med Embraer 190 (flyniki.com)
Berlin er på få år blitt et superpopulært reisemål for nordmenn, og flykonkurransen til den tyske hovedstaden har hardnet kraftig til med stort utvalg av rimelige flybilletter.

Nå blir valgmulighetene enda større:

Fra 1. mai neste år øker det tyske flyselskapet Air Berlin fra to til tre daglige avganger på sin rute mellom Oslo og Berlin.

Økt etterspørsel
- Salget av billetter i Norge har økt kraftig. Vi er meget fornøyd med utviklingen og det gis oss muligheter til å forbedre rutetilbudet enda mer, sier Norden-sjefen for Air Berlin, Jan Anderstedt, til Aftenposten.no.

Med den kommende økningen har Air Berlin flest daglige avganger på rutene fra Skandinavia til den tyske hovedstaden med tilsammen 12 daglige rundturer på hverdagene. Selskapet går også opp til tre daglige i Stockholm, København og Gøteborg. I helgene blir det en avgang på lørdag og to på søndag.

SAS har direkte Berlin-ruter fra Stockholm og København, mens Norwegian har ruter fra alle de tre skandinaviske hovedstedene samt fra Bergen og Stavanger.

Til USA og Asia
Selv om det er direktetrafikken mellom Oslo og Berlin som dominerer hos det tyske selskapet, har Air Berlin også en betydelig andel passasjerer som skal videre ut fra selskapets nav på Tegel i Berlin. Transitt-trafikken fra Norge har økt med 53 prosent i sommer i forhold til i fjor.

- Vi har veldig stor trafikk av nordmenn som skal til Spania, Italia og resten av Tyskland. Dessuten har vi god etterspørsel på våre langruter til Asia og USA, sier Anderstedt.

Fra 1. mai 2012 vil Air berlin fly fra Oslo;
mandag til lørdag, avgang 06:30 med ankomst 08:05
mandag til lørdag, avgang 10:35 med ankomst 12:10
mandag til fredag, avgang 19:15 med ankomst 20:50
søndag, avgang 14:55 med ankomst 16:30

Avgangene kl 10:35 vil etter det vi forstår bli flydd av Air berlins datterselskap Niki (flyniki.com), med deres Embraer 190 maskiner, som tar rundt 100 passasjerer.

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart