-->

28. august 2011

Stadig billigere å fly til Thailand og Australia

Suvarnabhumi lufthavn, Bangkok, Thailand
(Suvarnabhumi lufthavn)
Selv om prisene på interkontinentale flyreiser totalt sett har økt med rundt 7 % de siste to årene, har prisutviklingen gått motsatt veg for visse destinasjoner. Det gjelder reisemål som Bangkok og Sydney, hvor billettprisene i løpet av to år har falt med 18 - 29 %.

Denne utviklingen vil forsterkes av den nye ruten til Qatar Airways mellom Oslo og Doha. Det konkluderer reisesøkemotoren Travelmarket.no med i sin siste utgave av Norsk Flyprisindeks.

Prisene på flybensin har økt med opptil 50 % det siste året. Det har satt sitt tydelige preg på flyselskapenes billettpriser, som i det store og det hele har gått opp, bortsett fra til de mest konkurranseutsatte reisemålene.

Gjennomsnittsprisen for en tur-retur-billett til en av de ti oversjøiske destinasjonene som er med i Norsk Flyprisindeks har gått opp med 7 %, fra 4.996 kroner i uke 38/2009 til 5.358 kroner i uke 38/2011. Det er en naturlig konsekvens av økningen i flyselskapenes drivstofftillegg.


annonsePrisfall på 29 % til Australia
Dette gjelder likevel ikke for flyreiser til Thailand og Australia. Her gikk prisene nemlig den andre vegen. En flybillett Oslo - Sydney t/r kostet 10.243 kroner i uke 38/2009, men er i tilsvarende uke i år nede i 7.257 kroner med KLM og China Southern via Amsterdam og Guangzhou. Dette utgjør en prisnedgang på ikke mindre enn 29 % i løpet av nøyaktig to år.

Når det gjelder Bangkok kunne man få en tur-retur fra Oslo for 5.544 kroner i uke 38/2009, mens den laveste prisen i uke 38 i år er nede på 4.533 kroner med Finnair via Helsinki. Dermed har prisen på de populære Thailandsbillettene falt med 18 % over en samlet toårsperiode.

- Konkurransen til Bangkok og Sydney ble intensivert etter at selskaper som Qatar Airways og Emirates kom til Skandinavia. Disse selskapene presser prisene til hele Sørøst-Asia og Australia. Når Qatar Airways åpner en direkterute fra Oslo til Doha 5. oktober, vil konkurransen nok bli enda mer skjerpet. Thai Airways er det eneste selskapet med direkterute fra Oslo til Østen, så skal de andre klare å konkurrere med dem, må prisene holdes lave," mener Svein Erik Søgård, Daglig leder i reisesøkemotoren Travelmarket.no

Norsk Flyprisindeks tar for seg følgende ti oversjøiske destinasjoner: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart