-->

18. august 2011

Suksess for NY-rute

Foto: SAS
SAS' prestisjerute fra Oslo til New York går så det suser, bookingtallene er gode og selskapet vurderer om planlagte kutt skal droppes.

- Billettsalget har langt overgått våre mest optimistiske anslag. Nå må vi snarest vurdere om vi skal øke antall avganger mellom Oslo og New York allerede kommende vinter for å ta unna for den voldsomme etterspørselen, sier kommersiell direktør i SAS, Robin Kamark til Aftenposten.

SAS ble nærmest latterliggjort da selskapet la ned direkteruten for annen gang i 2004, etter enorme tap.

Bare måneder senere snappet det amerikanske selskapet Continental/United opp Oslo-ruten, og klarte i motsetning til SAS å gjøre den til en av de mest lønnsomme interkontinentale rutene selskapet har til Europa.


annonse

Radisson Blu Best Rates


Booking-skred
Etter at SAS bestemte seg for å satse på nytt og gjenopptok ruten i slutten av mars i år, har det derfor gått to daglige direktefly gjennom hele sommeren. Continental/United har lagt opp til å fortsette med daglige avganger også gjennom vinteren, mens SAS ville kutte noe. Nå må den planen revurderes, og det raskt, på grunn av de gode bookingtallene for SAS.

- Vi har gode bookingtall, og fortsetter med daglige avganger gjennom vinteren, sier Continental/Uniteds sjef i Norge, Tom Grundstad.

SAS’ eneste interkontinentale rute fra Norge er et godt barometer på det kvartalsregnskapet flyselskapet la frem i går. Etter å ha levert blodrøde tall i år etter år, kom vendepunktet i går med et overskudd i årets andre kvartal på 620 millioner kroner før skatt, mot et underskudd på 510 mill. i samme periode i år.

- Da er det hyggelig å kunne si at Norge er selve lokomotivet i den økonomiske suksessen vi opplever nå. Svaret vårt er at vi skal satse enda hardere med flere ruter og hyppigere frekvenser for å tilfredsstille både forretnings- og fritidsmarkedet, sier Kamark.

Det er ikke lenger enn en drøy måned siden selskapet sa at etter sommersesongen vil de nedjustere avgangene på denne ruten, til kun fire dager i uken, og de vil ha avgang rundt helgene. Både tungt vedlikehold av flyparken og manglende etterspørsel ble brukt som argumenter da, nå ser ut som kuleramma skal fram igjen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart