-->

4. september 2011

Streamer film i 10.000 meters høyde

Lange flyreiser er forbundet med filmtitting på skjermen i flysetet foran deg. Det kan det nå bli slutt på, skal vi tro det amerikanske IT-selskapet Gogo.

- De tradisjonelle filmsystemene som er bygget inn i kabinen og seteryggene vil ikke vare for alltid. Dette er dyrt utstyr for flyselskaper i en verden hvor mange passasjerer har sine egne mobile underholdningsenheter, sier administrerende direktør Michael Small i IT-selskaper Gogo til Los Angeles Times.

Flyselskapene tester nå ut nye tjenester for å tilfredsstille reisende som ønsker å være på nett mens de er i luften. I USA tilbyr American Airlines sine passasjerer å laste ned filmer til egne smarttelefoner eller bærbare datamaskiner under flyturen.

Norwegian: god mottagelse for bredbånd i luften

Filmene blir streamet fra en server i flyet, men blir tilgjengelig for brukeren i 24 timer, slik at passasjeren kan starte filmen under flyturen og avslutte den etter at flyet har landet.

IT-selskapet Gogo har installert bredbåndssystemer i mer enn 6.000 flymaskiner, og internettoppkoblingen har vist seg å være svært populært. Ifølge markedssjef Rob Friedman i American Airlines har antall internettsesjoner på deres flyvninger økt med 30 prosent fra januar til juni, skriver dn.no.

Andre i bransjen tviler likevel på at kundene er villige til å betale for å se langfilmer under flyreisen.

SAS: bredbånd utsatt

- Jeg kan ikke telle hvor mange ganger jeg har vært på flytur hvor folk ikke engang vet hvordan man slår på trådløst nett på maskinen, sier analytiker Dan Rayburn i konsulentselskapet Frost & Sullivan.

Han mener det er et stort steg fra å sjekke epost og surfe på nett til å betale for streaming av film.

- Ideen om at brukerne bare skal gå om bord i flyet, skru på trådløst nett, og laste ned video, er urealistisk, sier han.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart