-->

19. oktober 2011

Nå blir det gratis Internett på Flytoget

- Vi har nå trådløst nett på alle våre 16 togsett. Det er installert og kan brukes av alle, men foreløpig er det i en testfase. Det trengs litt forbedring i tunnelene, men vi håper det vil være på plass innen noen uker, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Flytoget, Stein Hernes.


Flytoget gjør dermed som NSB og flybussen, som begge har tilbud om gratis trådløst nett til sine passasjerer. Hvert av togsettene har en kapasitet på på 3,5 megabit pr. sekund. Dette må deles av passasjerene.

YouTube blokkert
For at opplevelsen av å surfe på nett skal oppleves mest mulig optimal, er det sperret for populære streamingtjenester av blant annet musikk og video. Officepakker vil heller ikke kunne åpnes.

- Vi sperrer for tunge nedlastinger som office pakker, streaming og videonedlastinger. Å surfe på nett vil dermed oppleves veldig bra. Streaming tar mye båndbredde, sier produktsjef Åge Pedersen.

Tunnelene utgjør en liten utfordring. I Romeriksporten er det ikke dekning for 3G, men ifølge Pedersen er dette på plass i løpet av kort tid.


- Vi er avhengig av infrastrukturen utenfor togene og i Romeriksporten er det ikke så lett. Alle teleoperatører ønsker å få det på luften, og vi har tro på at det vil være oppe i løpet av to uker, sier Pedersen til Aftenposten.

Andre tunneler som Tanum og Skaugum kommer på luften i løpet av høsten. I Oslotunnelen og Bærumstunnelen er det full dekning.

Mer på nett
Reisende som har private abonnement for datatrafikk, kan selvfølgelig fortsatt benytte seg av dette, og blir ikke rammet av noen sperre på for eksempel streamingtjenester.

Flytogets trådløse nettverk vil først og fremst være til glede stor glede for blant annet alle reisende fra utlandet. Testingen har pågått i noen ukers tid allerede, og skal være oppe helt klart om kort tid.

- Dette er noe kunden har ønsket og vi vil å tilby et best mulig produkt for de som reiser med flytoget. Med iPad, smarttelefoner og bærbare PC-er er man i større grad på nett nå enn tidligere.

Jeg tror mange på flytoget ønsker å surfe på nett i de 19 minuttene de tilbringer her, sier Hernes.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart