-->

5. oktober 2011

Norwegian mer punktlig enn SAS forrige måned

Foto: Peter Andrasovszky
– Vi gratulerer Norwegian, men SAS er fortsatt mest punktlig i Europa på årsstatistikken, sier Knut Morten Johansen i SAS.
Statistikken til Flightstats viser ankomstpunktligheten til flyselskaper over hele verden. På oversikten for september er tre av de mest punktlige flyselskapene norske.

Verdens beste i juli og august
På førsteplassen ligger det spanske selskapet NAYSA. Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS erkjenner at flyselskapet hans mister høyde på Flightstats, men har svaret klart når TV2.no ringer:

– Vi er fortsatt Europas mest punktlige i år, og det har vi vært siden 2006. De to foregående månedene har vi vært verdens mest punktlige, sier Johansen.

– Det vi skal gjøre denne måneden er å gratulere Norwegian med gode resultater, sier informasjonssjefen med diplomatisk selvsikkerhet.

Jobbet med punktligheten
For norske flypassasjerer er det uansett gledelig at tre norske selskaper er på topp fire. Norwegian Air Shuttle er best av de norske med 93.2 prosent av punktlige ankomster, etterfulgt av Widerøe med 91.85 prosent og SAS med 92.74 prosent.

Johansen i SAS mener engasjementet blant de ansatte i SAS har æren for at flyselskapet når høyt på punktlighet.


annonse


– For SAS sin del har vi viet området mye energi de siste årene. Ansatte har drevet SAS’ ontime-prosjekt hver dag i tre år nå, og fått selskapet opp i verdenstoppen. Vi har lagt lista høyt og det er gledelig at også Norwegian når høyt, sier Johansen.

Holder seg til Avinor
Kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier det er gledelig å komme høyt på statistikken, og at selskapet vanligvis forholder seg til Avinors statistikk for punktlige avganger.

– Vi har jobbet systematisk og målrettet for å forbedre punktligheten, og det ser du klart av trafikkstatistikken vi rapporterer hver måned. Punktligheten var på 95,3 prosent i august og 90 prosent i juli, ifølge Avinors offisielle punktlighetsstatistikk som omfatter absolutt alle flygingene i Norge, sier Sandaker-Nielsen.

– Avinors statistikk viser at i mange måneder er Norwegian mest punktlige, mens andre selskaper er mest punktlige i andre måneder, sier han.

Statistikken fra Avinor viser graden av punktlighet når det gjelder flyenes avganger, mens Flightstats viser ankomstene til et utvalg flyginger.

– Det er internasjonalt anerkjent at det viktige for passasjerene er om flyet ankommer punktlig. Et fly som tar av fra flyplassen presis, men må lande i Kristiansund på grunn av snø på flyplassen i Molde, vil bli stående som punktlig på Avinors oversikt. Men hos Flightstats vil det bli notert som forsinket, sier Johansen i SAS.

Topp-listen fra Flightstats

1. NAYSA - 96.54%

2. Norwegian Air Shuttle - 93.2%

3. Wideroe's - 91.85%

4. SAS - 92.74%

5. Finnair - 91.44%

6. Tarom - 91.4%

7. Brit Air - 90.17%

8. Rossiya - 88.84%

9. Germanwings - 88.66%

10. Tyrolean Airways - 88.43%

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart