-->

5. oktober 2011

Qatar Airways har lettet fra Oslo

Qatar Airways nå også fra Norge
Klokken 16.40 i dag, rundt 30 minutter forsinket, lettet det første flyet til Qatar Airways fra Oslo Gardermoen til deres arabiske hub i Doha.Tidligere i år ble Qatar Airways kåret til verdens beste flyselskap av reisenettstedet Skytrax. Kåringen bestod av 18,8 millioner passasjerstemmer fra verden rundt. Flyselskapet er ikke ukjent med å oppnå både heder og ære. Fra før har det oppnådd fem stjerner hos Skytrax. Selskapet skal fly Oslo-Doha med en Airbus A330, og vil ha fem ukentlige avganger.


- Oslo er den syvende europeiske destinasjonen vi har lansert i år, og med denne ruten har Qatar Airways nådd enda en milepæl i Europa, sier Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways.

Stort nettverk
Oslo Lufthavn er strålende fornøyd med det nye tilskuddet til rutekartet:

- Vi er veldig glad for at vi etter lang tids kontakt har endt opp med å få Qatar til å fly direkte fra Doha og hit. Det er et selskap med lang erfaring og god profilering, og det har et veldig godt omdømme. Selskapet er kåret til verdens beste flyselskap, sier informasjonssjef på Oslo Lufthavn, Jo Kobro.

Med Qatars nye rute fra Oslo, og deres videre forbindelser fra Doha, blir mange reisemål lettere tilgjengelig for mange nordmenn. Fra Doha flyr det anerkjente flyselskapet videre til blant annet Melbourne, Hongkong, Nairobi og paradisøyene Maldivene.

Med åpningen av ruten Oslo-Doha, flyr Qatar nå fra samtlige av de skandinaviske hovedstedene.

- For Qatars del tror jeg flyplassen der nede først og fremst vil være en hub. Ruten vil bringe nordmenn til Doha for å spre dem videre til andre destinasjoner. Qatar har et bredt nettverk ut fra Doha, så det vil være deres viktigste rolle. Det åpner masse muligheter for nordmenn som skal ut, sier Kobro.

Interkontinentalt
Ruten til Qatar føyer seg inn i den lille rekken med interkontinentale flyvninger fra Gardermoen. Fra før flyr blant annet SAS og Continental til New York, Norwegian til Dubai, PIA til Lahore og Islamabad og Thai Airways til Bangkok. Kobro gleder seg over utvidelsen av langdistanseflyvningene.

- Vi prioriterer å få interkontinentale ruter, og er glad for at vi etter mye arbeid har lykkes med at Qatar har valgt å fly fra Oslo lufthavn.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart