-->

5. oktober 2011

Ryanair vil forlate Rygge

Kan forlate Rygge -
på sikt (Osloairports.com)
Ryanair satser foreløpig, men selskapet trekker seg ut, hvis ikke passasjertaket fjernes. Det kom fram under toppsjef Michael O'Learys pressekonferanse på Thon Hotell Opera i Oslo tirsdag.


O'Leary varsler at Ryanair kan komme til å vinke "bye, bye" til Rygge Lufthavn, som i dag har en begrensning på 21.000 flybevegelser i året, det tilsvarer omlag 2,5 millioner passasjerer årlig.

Ryanair vil ha forandring før konsesjonen deres går ut om tre år.
O'Leary bekrefter at veksten blir alvorlig rammet om ikke taket i flybevegelser blir økt eller fjernet, og sier til Finansavisen onsdag at flyselskapet legger ned på Rygge, hvis ikke denne begrensningen fjernes.

– Ja, det er sant, men vi er blitt enige med flyplassen om at vi først kommer oss til dette taket, og så ser vi, sier O`Leary, og fortsetter:

– Vi har en konsesjon som går til 2014, og det er stortingsvalg i 2013.

Overskudd
På pressekonferansen tirsdag sa toppsjefen i det irske selskapet at de vil begynne med å øke til 1,2 millioner passasjerer i 2011, før de etter planen skal runde 2 millioner i 2012.

En av hovedeierne av flyplassen, Olav Thon var også på pressekonferansen i går.

88-åringen har stor tro på selskapet skal bidra til å snu fem år og over 200 millioner kroner i akkumulert driftsunderskudd.

– Glimrende med Ryanair
Hotellkongen og milliardæren Thon foretrekker å reise med det utskjelte lavprisselskapet. Sist Thon fløy med Ryanair var til Spania fra Rygge for en måneds tid siden.

– Jeg synes det er helt glimrende. Du får det du betaler for. Noen sier det er dårlig benplass, men jeg har ikke merket noen forskjell. Det er klart om du reiser med 1. klasse på British Airways er det annerledes. Men da er jo også prisen en helt annen, sier hotellkongen til DN.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart