-->

17. november 2011

Billigere flyreiser før jul

Foto: OSL A/S
Til tross for høye oljepriser er flyreisene rett før jul billigere enn i fjor. Til de europeiske reisemålene er de tre prosent billigere, og prisene på de interkontinentale flyreisene opp mot jul er i gjennomsnitt hele 14 prosent lavere enn i fjor.
Gjennomsnittsprisene på flyreiser til de ti mest populære storbyene i Europa er 3 prosent lavere i uke 50 i år enn i samme uke i 2010. For den som vil fly lenger av gårde er det enda flere penger å spare, for til de oversjøiske reisemålene i Flyprisindeksen har prisene gått ned med 14 prosent i gjennomsnitt.

Dette kommer frem av Norsk Flyprisindeks fra reisesøkemotoren Travelmarket.no som har analysert prisene på flyreiser med avreise i uke 50 (12 - 18. desember 2011) til ti europeiske og ti oversjøiske destinasjoner. Travelmarket.no gjennomfører analysen hver fjerde uke for å overvåke prisutviklingen i markedet løpende.


- Det er ikke overraskende at de interkontinentale flyreisene er billigere enn i samme periode i fjor. Dette har vært den generelle utviklingen i hele høst. Derimot er det overraskende at flyprisene til de europeiske destinasjonene igjen er nede på et relativt lavt nivå til tross for flyselskapenes drivstofftillegg,” konstaterer Svein Erik Søgård som er daglig leder av reisesøkemotoren Travelmarket.no.

Det er særlig til byer som Bangkok, Dubai, Johannesburg, Mexico City og Rio de Janeiro at prisene har falt. I særklasse finner vi Sydney i Australia, for de laveste gjennomsnittsprisene dit har falt med hele 46 % i forhold til avreiseuke 50 i fjor.

Innen Europa er det særlig billettprisene til Amsterdam og London som har blitt billigere. Norwegian kan tilby billetter fra Gardermoen til Amsterdam som er opptil 20 prosent rimeligere enn i fjor, mens Ryanair har halvert prisene fra Rygge til London Stansted.

Derimot er det blitt dyrere å reise til København, Stockholm, Wien og Roma.

- De billige flyreisene rett før jul indikerer at flyselskapene fremdeles kan merke uroen i de finansielle markedene som ganske markant påvirker etterspørselen. Dette betyr at forbrukerne får en ekstra forhåndsjulegave i form av billige flybilletter,“ sier Svein Erik Søgård.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart