-->

20. januar 2012

Czech Airlines takker for seg

Foto: Czech Airlines
Czech Airlines legger ned flyruten mellom Oslo og Praha fra og med den 24. mars 2012. Det tjekkiske selskapet kutter også rutetilbudet til andre destinasjoner i Europa.Det tjekkiske selskapet har vært igjennom en restruktureringsfase. Stikkord har vært økende krav til effektivisering og kostnadskutt. for å beholde sin posisjon i markedet. Dette sammen med manglende etterspørsel, økonomisk krise i markedet og politisk ustabilitet i deler av markedet samt andre faktorer har ført til at selskapet nå endrer sin strategi i forhold til videre operasjon.


annonse


Dette fører til at ruten Oslo-Praha legges ned fra og med den 24. mars 2012. Beslutningen rammer også destinasjoner som Athen, Beirut, Skopje og Larnaca.

Czech Airlines skriver i en pressemelding at de beklager de ulempene dette fører med seg for selskapets passasjerer og alle som rammes av kanselleringene vil få hjelp.

Etter denne datoen er det bare Norwegian som flyr en direkterute fra Gardermoen til Praha. Selskapet flyr i vinter fire ukentlige rundturer og vil fra månedsskiftet mars/ april fly daglig fra Oslo.
Wizz Air har fløyet en sommerrute fra Torp til Praha, men i skrivende stund er det usikkert om denne ruten kommer på kartet igjen i 2012.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart