-->

10. mars 2012

Møt våren i Europa

Fortauscafe i Paris
Litt lei av glatt føre og brøytekanter nå? Hva med å møte våren i Europa? Flyselskapene og hotellene er allerede klare for en ny sesong, mange tilbud ligger allerede ute. Er du villig til å sitte på et fly i 2-3 timer er det mange plussgrader som venter deg.Riktignok har vi hatt noen fine dager på Østlandet, men varmen har på langt nær satt seg, og ennå er det minusgrader om natten.
Hva da med å prøve våren i Europa?! Mens gjenmnomsnittstemeraturen i Oslo ligger på minus 4 til pluss 4 grader i mars og opp mot +10 i april, kan mange temeraturen nedover på kontinentet strekke seg mot 20-tallet. Vi gir deg noen tips på flotte byer du kan utforske, samt oversikten over hvem som flyr dit i fra Gardermoen, Rygge eller Torp.


Barcelona
Barcelona
Den ultimate byen for mange nordmenn. Ikke bare er det en storby, den har også en egen bystrand, en flott en også. Barcelonetastranden ligger bare en rusletur fra gamlebyen i Spanias nest største by.
Byen er kjent for sin spesielle arkitektur og ikke minst Gaudi sine verdenskjente bygninger. Likeså er byen en trendsetter innefor mote og uteliv, og her vil alle finne noe for enhver smak. Barcelona er ganske lett å orientere seg i, og det skal litt til for å komme helt på avveie.
Snittemeraturen i Barcelona ligger i mars på +9/+16 (fra/ til) og i april på +11/+18.
Fra Gardermoen flyr du med SAS eller Norwegian, mens Ryanair har direkterute fra Rygge. Alle flyr til hovedflyplassen El Prat.


Amsterdam
Amsterdam
Van Gogh og Anne Frank. Hybrid arkitektur, alternative café-kulturer og marijuana. Og selvagt alt som har med sex å gjøre. Den "syndige" europeiske kulturbyen Amsterdam har mye å vise frem, døgnet rundt. Og det er vanskelig å styre unna severdighetene som har satt byen på det noe alternative og neonfargete utelivskartet.
Men også kanalene, kanalbåtene, og ikke minst tulipanene som kommer utover våren. En av tingene man vil merke med en gang en kommer til Amsterdam er alle syklene. For de lokale er førstevalget innen transport naturligvis sykkel. Et godt råd til besøkende vil være å prøve å få med seg mest mulig av de alternative transportmidlene for å oppleve litt av den lokale levemåten. Trikk, kanalbåter og sykkel kan få hvem som helst nesten hvor som helst. Snittemperaturen i april ligger på +5/+12, mens maidagene blir fra +9/ +16 grader varme.
KLM flyr sammen med SAS og Norwegian fra Gardermoen. KLM har også rute til den nederlandske hovedstaden fra Torp.


Paris
Paris
Notre Dame, Eiffeltårnet, Louvre, Versailles, Sacre Coeur, Montmartre, Triumfbuen, Champs-Elysées, Latinerkvarteret, Musée d'Orsay ... Hvor skal man begynne og slutte i Paris? Blir man noen gang ferdig med byen? Neppe.
Paris er verdens ukronede kulturmetropol og romantikkens hovedstad. Ingen steder finnes like vakre og storslåtte monumenter, fascinerende kunstnertradisjon, frivol livsglede, gastronomi, vinkultur og mote. I flere hundre år har byen definert den gode smak, vært arnested for nye trender, politiske nyvinninger og samtidig et levende museum for forgangne tider – alt på en gang. Paris er da også verdens mest besøkte reisemål.
En Paristur i april kan by på +6 - +16 grader og glade maidager fra +10 - +20.
Fra Gardermoen er Paris dekket med daglige avganger med Air France og SAS til Charles de Gaulle lufthavn, mens Norwegian flyr deg til Orly lufthavn. Ryanair opererer en helårsrute fra Rygge til Paris Beauvais, lokalisert 65 km utenfor Paris by, der shuttlebusser er til-passet flyenes ankomster.


Berlin
Berlin
Få byer har vært mer i sentrum for historiske begivenheter i Europa enn Berlin og det bugner av spennede severdigheter. Byen er også et yndet feriemål for dem som er glad i storbyer - ofte kan du komme deg hit for under 1000-lappen tur/retur, er dette en by som du bør svinge innom denne våren.
På 1920-tallet var Berlin den lokkende metropolen for kabaretscenene, dekadansen og avantgardekulturen. Under 2. verdenskrig var byen sentrum for Hitlers tyranni og et selvsagt mål for bomberaidene til de allierte
Så kom delingen mellom øst og vest, og dette ble mer påtagelig i Berlin enn noe annet sted: Berlinmuren etter hvert ble symbolet på Sovjetunionens undertrykkelse av Øst-Europa. Da muren til slutt falt, innebar dette startskuddet til hele Østblokkens fall.

Siden den tid er det blitt investert milliarder i gjenoppbyggingen av bulevardene og torgene i det gamle Berlin, og det er blitt gjort mye for å prøve å viske ut de gamle grensene. Men byen har fortsatt to sentre, plassert fem kilometer fra hverandre: Ett er de sentrale områdene i gamle Vest-Berlin omkring Bahnhof Zoo og handlegaten Kurfürstendamm; og ett er det gamle sentrum i Øst-Berlin rundt omkring Alexanderplatz og avenyen Unter den Linden.

AirBerlin, kan tilby tre daglige avganger denne våren og sommeren, med første avgang fra gardermoen allerede klokken 0630. Det betyr at den som vil ta en dagstur hit får mange timer å boltre seg på. Siste fly hjem er ikke på Gardermoen før 23:00. Mens AirBerlin, flyr til Tegel flyplass, flyr Norwegian til Schönefeld, fra henholdsvis Gardermoen og Torp (oppstart 2/4). Ryanair flyr også til Schönefeld fra Rygge.
April byr på temeraturer mellom +4/+13 og mai +8/+19

Nice
Nice
Nice er en av de største byene langs den franske rivieraen. Det gjør at den har noe å by på for de fleste. Enten du vil shoppe, gå på museum, spise god, fransk mat med like god fransk vin, eller slappe av på stranden.
Et annet must når man er her er å besøke gamlebyen, og vandre rundt i dens historiske minner, trange smug og besøke de hyggelige kafeene og butikkene, før du legger turen til torget Cours Saleya, hvor det på dagtid er mulig å besøke markeder og diverse boder med saftige frukter, blant annet. På kvelden er det også et yrende uteliv her, og en god sjanse for å utvikle sine franske følelser.
Fra Gardermoen og Torp flyr Norwegian deg hit, mens SAS flyr direkte fra Oslo lufthavn. Temperaturoversikten for Nice viser disse pluss minimum- og maksimumtemperaturene: mars +7/+15, april +10/+16 og mai +13/+20

Overnatting
Flere av flyselskapene, som f.eks SAS, Widerøe, AirBerlin, KLM lar deg bestille både fly og hotell samtidig, dette kan gi deg en god avtale, da hotellene ofte strekker seg langt for store og gode kunder.
Flere av nettselskapene som Hotels.com og har gjerne kampanjer på vårparten. Hotels.com kan faktisk gi deg hele 40% på utvalge hoteller til påske, mens Expedia akkurat nå har vårkampanje med 40% på utvalgte hoteller.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart