-->

14. mars 2012

Nå kan du bruke mobilen som flybillett

 Nå kan du bruke mobilen som flybillett
IT-selskapet Sita har utviklet en NFC-løsning som kan endre luftfartsindustrien. Near Field Communication (NFC) har vi hørt snakk om ved flere anledninger de siste par årene, gjerne i forbindelse med mobilbetaling, trådløse låsesystemer eller ID-kort.
Nå er NFC-teknologien for alvor på vei inn i luftfartsindustrien også, skriver amobil.no. IT- og kommunikasjonsorganisasjonen Sita, som betjener nesten alle flyselskaper og flyplasser i verden, har i alle fall stor tro på denne teknologien.


annonse


Sita spår nemlig at mellom 50 og 80 prosent av alle ombordstigninger på fly i 2018 vil finne sted med utgangspunkt i et mobilbasert ombordstigningskort, og for øyeblikket virker NFC som den mest aktuelle teknologien å bruke til nettopp dette.

Utviklet prototype
Organisasjonen har selv utviklet en prototype for dette som er basert på SIM-kortet, i kombinasjon med NFC-brikker som sitter i nyere smarttelefoner.

– Med dette demonstrerer vi hvordan passasjerenes ferd gjennom flyplassen kan gjøres mye enklere ved at de simpelthen stryker mobilen over registreringsskjermen når de skal om bord, skriver Sita i en pressemelding..

Noe av tanken er at NFC-baserte mobiltelefoner også skal kunne brukes til å åpne passasjersalonger og sikkerhetssoner på flyplasser, i tillegg til ombordstigning.

Flere fordeler
Sita fremholder at NFC-teknologien har en rekke fordeler som luftfarten med fordel kan dra nytte av. For det første er NFC ekstremt sikkert. For det andre fungerer teknologien selv når mobiltelefonen er slått av. For det tredje vil ikke lesbarheten bli påvirket av skitne skjermer.

– Kort fortalt kan en passasjer sluses raskere gjennom ombordstingingsprosessen ved hjelp av NFC enn ved bruk av en hvilken som helst annen løsning, skriver Sita.

Nå er organisasjonen i gang med å teste ut sin NFC-løsning. Flyselskaper og representanter for flyplassene kan også prøve det ut på deres hovedkontor i Genève.

Selv luftfartsorganisasjonen IATA (The Air Transport Association) holder et øye med denne teknologien, og har sammen med mobilbransjens GSMA definert seks bruksområder for NFC i luftfartssammenheng. Blant annet gjelder det innsjekking av passasjerer og bagasje, sikkerhetssjekk og ombordstigning.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart