-->

6. mars 2012

Nå kan du fly gratis med Widerøe fra Torp

Widerøe skrur på sjarmen og flyr nå Norwegian-passasjerer gratis på to innenlandsruter.– Dette har nok aldri skjedd i verden, tror jeg. Vi ønsker å framstå rause og ikke så veldig sytete. Jeg regner med at denne kampanjen blir en snakkis og at det sprer seg, sier informasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe.


annonse


Priskrigen mellom Widerøe og Norwegian på Torp har nådd et nytt nivå: Nå deler Widerøe ut restplassene sine gratis.. Det betyr at dersom du har billett med Norwegian til Trondheim eller Bergen, kan du heller velge å reise med en av Widerøes-avganger.

– Har du heller lyst til å reise med oss, så kan du det. Gratis, lokker Kongsteien.
Tidligere var Widerøe alene på rutene til Trondheim og Bergen fra Torp, men fikk konkurranse fra Norwegian i januar i år.

Hoppet over til konkurrenten
Allerede mandag morgen, kampanjens første dag, fikk Norwegian-reisende glede av Widerøes. nye sjarmoffensiv. Norwegians morgenrute til Trondheim var kansellert og neste fly gikk ikke før på kvelden.
– Det er viktig for oss å snakke om verdien av frekvens. Så vi tenkte, la oss dele den, forteller Kongsteien.
Ifølge Kongsteien kom totalt ti av passasjerene for å reise gratis med Widerøe i stedet på deres avgang klokken 07 og 11. Widerøe. flyr flest daglige avganger til Trondheim og Bergen i ukedagene.

– Prøver å skremme oss bort
Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen måtte først tygge litt på sin kommentar til kampanjen og ringte tb.no tilbake.
– Vi lurer litt på hvem som skal betale for disse såkalte gratisbillettene, skattebetalerne eller nordlendingene? Det koster å fly fra Torp til Bergen og Trondheim, sier Sandaker-Nielsen.

Ifølge Kongsteien koster kampanjestuntet Widerøe.kun skatt og avgifter på en hundrelapp per kunde, siden det uansett dreier seg om restplasser.

– Vi registrerer at Widerøe tar konkurransen fra oss på alvor, og at de med SAS i ryggen prøver å skremme oss bort fra Torp, slik at de igjen kan gå tilbake til sine skyhøye monopolistpriser. Vi er opptatt av at det er konkurranse på Torp slik at passasjerene kan fly billig, sier Sandaker-Nielsen.

Kongsteien har tidligere uttalt til tb.no at han ikke betrakter Torp som et monopolmarked, fordi det vil bli stor lekkasje til Gardermoen dersom prisene skrus for høyt.
Sandaker-Nielsen sier at han ikke ble overrasket da han fikk kjennskap til Widerøes nye kampanje.

– Det er ikke noe nytt ifra den kanten, at de er ute etter å sende et stikk til Norwegian. Så får det være opp til passasjerene om de vil fly nye, miljøvennlige jetfly, eller bråkete propellfly sier han. Norwegians fly rommer 180 seter, mens Widerøe-flyene har plass til 78 passasjerer.

Kan utnyttes
I en pågående åpningskampanje hos Norwegian, selges billetter til Bergen og Trondheim for 99 kroner én vei. Med disse kan man få tilgang til Widerøes avganger, som går oftere, men selges for 399 kroner. Dette bekymrer ikke Kongsteien.

– Noen hos oss har vært redde for det. Ja vel, sier jeg, kjør på! men jeg vil likevel anbefale folk å kjøpe billett hos oss, for da er de garantert et sete.

Kampanjen varer i første omgang fram til mai.
– Så får vi se om det blir satt så stor pris på og får så mye oppmerksomhet slik at vi stadig vinner tilbake tapte kunder, sier Kongsteien.

– Nå er det bonanza
Kongsteien i Widerøe. legger ikke skjul på at priskrigen har tilspisset seg.
– Nå er den vel inne i en intens fase. Kanskje den mest intense. Neste skritt er jo å gi bort gratisbilletter utenom restplasser, sier han.

Hos Norwegian lyder det annerledes.
– Vi møter konkurranse over alt. Jeg vil ikke si at konkurransen vi møter på Torp er noe annerledes enn den vi møter hver dag, sier Sandaker-Nielsen.

Selv mener han det er plass til at begge selskapene flyr til Trondheim og Bergen fra Torp, mens Widerøe.
ser det som en «vinn eller forsvinn»-situasjon. De to selskapene er i hvert fall enige om at konkurranse er bra.
– Hele organisasjonen er superskjerpet. Vi får utfordret hele servicerekka vår og alt blir optimalisert. Nå er det bonanza. På lengre sikt, om bare ett selskap skulle stå igjen, vil det være et proft og ordentlig selskap, sier Kongsteien.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart