-->

4. mars 2012

Vi bestiller flybillettene tettere opp mot avreisen

Foto: Danish Air Transport
Verken flyselskapene, Finn, eller Restplass vil si at det er noen dager i uken, eller tider på døgnet, som er billigere å bestille reiser på enn andre.

Både SAS og Norwegian fremhever heller at det lønner seg å være tidlig ute, for å nyte godt av kampanjer med begrenset antall billige billetter. I fjor uttalte Frank Tindvik i reisebyrået Berg-Hansen til VG at dette ikke nødvendigvis stemmer.


annonse


- Flypriser er dynamiske, og det finnes ingen fasit på når prisen er garantert billigst, sa han.

Stille på lørdag
Finn og Restplass opplyser at de opplever at stadig flere bestiller tettere opp til avreise enn hva som var tilfellet tidligere.

- Før tenkte man på neste ferie straks årets var over. Nå bestiller man nærmere avreise. Dette er en hodepine for bransjen, men vi, med vårt navn, har nok tjent på det, sier Restplass-Eckhoff.

Aktørene avisen har snakket med kan likevel fortelle at nordmenn flest bestiller sine reiser i begynnelsen av uken.

- Lørdag er det veldig stille, så surfer man rundt og kikker på reiser på søndag kveld, før man gjerne bestiller mandag kveld, sier Terje Berge i Finn.

- Også vi merker at man ofte søker en dag, og bestiller en annen. Likevel vil jeg si at hele kjøpsprosessen også er blitt kortere. Det er nesten som å handle melk og brød nå, sier Eckhoff.

Forskjell
Norwegian ønsker av konkurransehensyn ikke å gå i detaljer, men sier at de merker en forskjell på bestillingsmønster hos forretningsreisende og privatreisende.

- De har topper på ulike dager og ulike tider på døgnet, forklarer Åsa Larsson.

Knut Morten Johansen i SAS, som har flest besøkende på sine sider de første dagene i uken, før lunsj og etter klokken 21 på kvelden, sier noe av det samme.

- Forretningsreisende bestiller i større grad med en gang, mens privatreisende shopper rundt, og lander gjerne vilkårlig på både destinasjon og tidspunkt, bare prisen og bekvemmeligheten er riktig.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart