-->

1. mars 2012

Norwegian åpnet innenriksavganger fra Torp

Tine Kleive-Mathisen og Daniel Skjeldam
åpnet Norwegians nye innenlandsruter.
Foto: Sandefjord lufthavn Torp


I dag 1. mars startet Norwegian sine første innenriksruter fra Torp. Litt over klokken 07 landet flyet fra Trondheim, med luftfartspioneren Gidsken Jacobsen på halen. Deretter ankom flyet fra Bergen profilert med Sam Eyde. 
 
 
 
 Dermed er Norwegian i gang med sine innenriksruter direkte fra Torp. Dette er selskapets tredje og fjerde direkterute fra Torp. I løpet av mars måned vil de utvide ytterligere med en innenriksrute til Evenes, samt utenriksruter til Berlin, Antalya, Nice, Mallorca og Gran Canaria. Totalt sett vil selskapet da operere 10 direkteruter fra Torp.


annonse


Tilstede på Torp i dag for å foreta den offisielle åpningen av rutene var kommersiell direktør Daniel Skjeldam fra Norwegian.

- Mottagelsen i markedet har vært over all forventning, og vi er glade for endelig å være tungt på plass i Vestfold. Det har både vi og ledelsen ved flyplassen ventet lenge på, sier kommersiell direktør Daniel Skjeldam. Han kunne fortelle at første fly til Bergen hadde 115 passasjerer ombord, mens Trondheimsflyet hadde med seg 155 reisende.

- Det er en stor dag for oss på Torp. Endelig har vi lykkes med å få til det vi har jobbet for i flere år, nemlig å få Norwegian til Torp. Norwegian er med sin profil og sitt rutenett en ypperlig samarbeidspartner for Torp. Vi gleder oss til et langsiktig og godt samarbeid med en profesjonell og offensiv aktør, sier Torps markedssjef Tine Kleive-Mathisen.

1,5 millioner passasjerer i år
Foto: Sandefjord lufthavn Torp
Kleive-Mathisen anslår at halvannen million passasjerer vil fly til og fra Torp i år. Det er 300.000 færre enn i toppåret 2009.

– Men nå øker vi kapasiteten betydelig innenlands, sier hun, og tror det etter hvert vil kompensere for tapet, som særlig har gått til hovedkonkurrenten Rygge utenfor Moss.


Torp har nå 5 flyselskap i "sin stall", disse er: Widerøe, Ryanair, Norwegian, Wizz Air og KLM. Målt i antall passasjerer er de tre førstnevnte omtrent jevnbyrdige.

Flyene som benyttes av Norwegian på Torp er de nye og miljøvennlige Boeing 737-800 med kapasitet for 186 passasjerer. De er innredet med det nye flotte sky-interiøret og de fleste av dem har allerede montert gratis WiFi om bord, slik at det er store muligheter for å jobbe direkte på nett fra lufta.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart