-->

22. mars 2012

Nytt selskap og ny rute på Torp

Gotlandsflyg til Torp (Foto: Gotlandsflyg)
Denne sommeren lander et nytt selskap på Torp, når Gotlandsflyg starter sin sommerute mellom Vestfold og den svenske øyperlen Gotland.


Gotlandsflyg vil denne sommeren fly tre ukentlige avganger fra Sandefjord lufthavn Torp til Visby, "hovedstaden" på den svenske øya Gotland i Østersjøen.

Sveriges største øy er som en idyllisk landsby. Alene, men ikke forlatt ligger den langt ute i sjøen som et eget land i både atmosfære og natur. Som et sted fra fordums tid, men allikevel moderne og nært.


annonse


Visby er den største og mest kjente byen på øya, og et eventyrliknende sted i seg selv. Omkranset av bymur av den middelalderiske sorten, og dandert med ruiner fra samme tid, gir den en helt egen atmosfære. Visby er også listet på UNESCOS verdensarvliste. Sommerstid sprudler byen av fest og ungdommelig gladhet, mens den resten av året har en poetisk stillhet over seg. Den er uansett vel verdt et besøk, og er du her bør du oppleve en av teateroppsetningene som ofte utspiller seg i ruinene.

Naturopplevelsene på øya er også et must, det varierer fra karrige steiner til og en fantastisk kyst til landemerket Hoburgen, som er en høyde kjent for sitt fugleliv.

Første fly til Gotland letter fra Torp 28. juni og vil gå hver tirsdag, torsdag og søndag, fram til og med 12. august. Etter det vi kjenner til settes ruten opp med et fly av typen Saab 340, med plass til 33 pasasjerer.
Tirsdager og torsdager letter flyet kl 12:10 fra Gotland og lander på Torp 13:35 Returen går fra Sandefjord 14:00 og flyet lander på Visby lufthavn 15:25.
Søndager er det avgang fra Visby kl 15:20 med ankomst Sandefjord 16:45, og returen går fra Torp kl 17:10 med ankomst Gotland 18:35.

Widerøe vil også denne sommeren fly fra Gardermoen til Gotland to ganger i uken, de starter opp ruten en dag før Gotlandsflyg fra Torp.

Gotlandsflygs billigbilletter på denne ruten starter på 651,- svenske kroner en vei, med dagens kurs er det 558,- norske. Billetter til ruten er lagt ut for salg.

oppdatert 24.03.12  kl. 23:59

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart