-->

13. mars 2012

PIA kan forsvinne fra Gardermoen

Foto: Wikipedia
Pakistan International Airlines (PIA), som flyr ukentlig fra Oslo til Lahore og Islamabad, kan bli bannlyst i hele Europa. EU mener at vedlikeholdet av flyene i PIAs flåte ikke holder mål, og har gitt selskapet to måneder på å bedre forholdene.


Pakistan International Airlines, PIA, er igjen i hardt vær.
De har nemlig blitt fratatt sitt EASA- sikkerhetssertifisering med umiddelbar effekt. Luftfartsavdelingen i EU varsler også at de vil gi selskapet flyforbud i hele EU og EØS, hvis de ikke følger opp påleggene.


annonse


Flyene er for dårlig vedlikeholdt
Det betyr at PIAs europeiske flyvninger kan bli kansellert i nærmeste fremtid.
Grunnen til at selskapet trues med flyforbud, er at EUs gjennomgang av selskapets logger og arbeid har vist at vedlikeholdet i PIA er for dårlig, skriver Aftenposten.
Og det er ikke hvilket som helst vedlikehold som er for dårlig.
EU mener nemlig at vedlikeholdet av flyene i PIAs flåte ikke holder mål, og har gitt selskapet to måneder på å bedre forholdene.

Kan bli utestengt fra Europas flyplasser
Siden PIA fikk sertifiseringen i 2004, har de fått gjentatte advarsler fra EU om å ordne opp.
Etter siste kontroll ble det slått fast at PIA har feilet i å rette opp flåten, slik at selskapet ikke lenger holder den standarden som EU krever for flysikkerhet.
Det har blant annet blitt rapportert om uregelmessigheter i cockpit og feillasting i bagasjerom.
Ifølge kilder som Thenews.com.pk. har snakket med, skal neste steg være å ta fra PIA retten til å lande på og ta av fra europeiske flyplasser.
Avisens kilder i flyselskapet, skylder på inkompetanse og feil begått av de ansatte som har ansvar for å overvåke og fullføre nødvendig vedlikehold.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart