-->

8. mars 2012

Ryanair og Norwegian setter prisrekord

Foto: Sandefjord lufthavn Torp
Ryanair og Norwegian setter prisrekorder til flere desti-nasjoner.
 - I påsken kan flyselskapene få solgt alle setene, så da blir prisene naturligvis høyere. Prisnivået i påsken 2012 er likevel det høyeste noensinne.
Når etterspørselen er stor kan det koste en del å fly selv med et lavprisselskap. Det viser siste utgave av Norsk Flyprisindeks, som dokumenterer at i påskeuken setter Ryanair og Norwegian prisrekord til flere destinasjoner.


annonse


Man vil kanskje automatisk forvente at billettprisene til et lavprisselskap alltid er spesielt lave, men disse er jo som alle andre påvirket av tilbud og etterspørsel. Dermed kan man risikere å betale vesentlig mer for flybilletten rundt de store høytidene som jul og påske, hvor det tradisjonelt er stor etterspørsel i fritidsreisemarkedet. Det er da også tilfellet i årets påskeuke som er uke 14, dvs. 2-8. april.

1.726 kroner koster det nå hos Ryanair for en tur-retur fra Rygge til Girona Costa Brava Airport ved Barcelona i påskeuken. Det er det høyeste nivået noensinne. Sommeren 2011 var prisen oppe i rundt 1.500 kroner, og dennes ukens pris for avreise i uke 14 svarer til indeks 357 i Norsk Flyprisindeks, hvor uke 38/2009 er indeks 100.

Til London Stansted koster en tur-retur fra Rygge 599 kroner med Ryanair (indeks 1.070). Ved de siste prissjekkene har prisen ligget på 110 kroner, så billetten er altså over fem ganger så høy i påsken.

Det er forøvrig ikke bare Ryanair som har skrudd prisene i været i påsken, men også Norwegian til flere destinasjoner. Vil man for eksempel feire påske i Stockholm må man ut med 934 kroner for en tur-retur med Norwegian fra Oslo-området, dvs. 30 prosent over den hittil laveste prisen på 717 kroner.

- Når vi ser bort fra de sesongmessige svingningene er lavprisselskapene fremdeles billigst. I påsken kan flyselskapene få solgt alle setene, så da blir prisene naturligvis høyere. Prisnivået i påsken 2012 er likevel det høyeste noensinne," påpeker daglig leder Svein Erik Søgård hos reisesøkemotoren Travelmarket.no som utgir Norsk Flyprisindeks.

Det finnes likevel noen unntak for dem som vil reise billigst mulig. En tur-retur Rygge - Berlin får man for eksempel nå for 499 kroner (indeks 106). Direktefly til København t/r fra Bergen til 719 kroner (indeks 56) og fra Trondheim til 803 kroner (indeks 50) er vel heller ikke å forakte.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart