-->

31. mars 2012

Vestfold tok av fra Torp

Flydåp på Torp (foto: Sandefjord lufthavn)
Med en lett eim av fransk champagne, tok nydøpte Vestfold av fra Torp onsdag ettermiddag med kurs for Stavanger. Flyet vi snakker om er en Dash8-Q400, flaggskipet til Widerøe og det åttende i rekken av denne typen.


Alle Widerøes fly blir døpt. Fylkesordfører Per-Eivind Johansen hadde fått det ærefulle oppdraget å være gudfar for Vestfold. Og det klarte han med glans. Ettersom fly ikke tåler harde klask av champagneflasker, måtte korken av. Med lett risting av flasken, fikk Vestfold en solid overrisling av det musserende innholdet.


annonse


Miljøvennlig
Det nye flyet har base på Torp og er ansett som verdens mest miljøvennlige fly. Det har 30 prosent mindre drivstofforbruk og 30 prosent mindre utslipp enn andre fly av samme størrelse. Flyet er dessuten et av de mest støysvake i verden.

Flyet har 78 seter og er den største flytypen Widerøe opererer, i en stall som nå teller 32 fly. Man har opsjon på ytterlige ett fly av denne typen.

Torp største base
– Mange tror at Widerøe fortsatt bare flyr langs Helgelandskysten og ulike steder i Nord-Norge. Faktum er at Torp er vår desidert største base med inntil 14 daglige innenriksavganger og over 320 ansatte. Her har vi nå vært i mer enn 23 år, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien, til tb.no.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart