-->

13. april 2012

Direktflyg avvikler trolig Karlstadrute

Stopper trolig Karlstadrute
Direktflygs operasjoner mellom Oslo Gardermoen og Karlstad legges trolig ned i slutten av april, etter kun fem månders drift.
Dårlig belegg er hovedårsaken.Direkteflygs rute mellom Oslo Gardemoen og Karlstad startet opp i begynnelsen av november i fjor, nå ser det ut til at siste flight går fra Oslo den 27. april.

Denne ruten har på mange måter vært en "godt bevart hemmelighet". Markedsføringen av ruta har etter det vi har fått opplyst vært minimal. Redaksjonen har selv flydd ruten over til Karlstad, der var i kontakt med folk innenfor reiselivsbransjen. De kunne bekrefte at ruten ikke har vært spesielt godt markedsført. Ansatte ved flere hoteller vi oppsøkte i Karlstad, kjente ikke til at det går daglige fly mellom de to byene. Ved turist-informasjonen kjente man til ruta, men hadde ingen informasjon å gi til potensielle reisende, annet enn at de må oppsøke flyselskapets nettside.


annonseEn taxisjåfør fortalte oss at han daglig kjørte forretningsfolk til og fra flyplassen, men at det tok ham over to månder før han oppdaget at man kan fly direkte til Oslo. Og flere av hans faste kunder var ennå ikke blitt klar over tilbudet.

Denne ruten har også vært et forsøk på å binde sammen de to regionene på hver side av grensen, spesielt med tanke på de mange tusen svenskene som jobber i, og rundt Oslo, og på det sentrale Østlandet. Men med flere daglige buss- og togavganger til Karlstad og lite gunstige avgangstider, har ikke denne ruten hatt det helt store potensiale.

Direktflyg opererer fly av typen Jetstream 32, et turbo-prop maskin med plass til 19 passasjerer. Kilder i selskapet opplyser at snittbelegget på de daglige flyvningene har ligget på 5-6 reisende, da vår medarbeider reiste til Karlstad tidligere denne måneden, var han den eneste ombord.
Det ser også ut til at Direktflygs linje fra Karlstad til Stockholm Bromma,legges ned sammen med Osloruta.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart