-->

16. april 2012

Direktflyg tilbake til høsten (oppdatert)

Direktflyg tilbake i august (Direktflyg)
Før helgen skrev vi at Direktflygs linje mellom Oslo Gardermoen og Karlstad legges ned i slutten av april. Det er forsåvidt rett, men til høsten dukker den opp igjen, da med nye og bedre rutetider.


Direktflyg forteller i dag at ruten mellom Gardermoen og Karlstad ikke er skrinlagt for godt. Ruten, som startet opp for ca et halvt år siden, har definitivt ikke vært noen kassasuksess, ugunstige avgangstider har gitt et dårlig belegg på ruta, og noe måtte gjøres.
annonse


Etter at billettsalget på ruta plutselig stoppet opp, antok man, også denne redaksjonen, at ruten skulle legges ned. Vi kunne med selvsyn se at belegget vår dårlig, da Osloairports utsendte medarbeider før påske var eneste passasjer til Karlstad.

Nå uttaler ledelsen i flyselskapet at de har hørt på tilbakemeldingene fra kundene og legger om strategien. Selskapets rute fra Stockholm Bromma til Karlstad og videre til Oslo avvikles, til høsten åpner de en ny rute fra Falun/ Borlänge via Karlstad til Oslo. Borlänge er Direktflygs hjemmebase, og det antas derfor at det blir en tidlig avgang fra Falun mot Karlstad og Oslo. Det skal være et uttalt ønske fra næringslivet i Karlstad og Värmland fylke at flyet er på Gardermoen senest klokken 08. Får de til dette vil det gi bedre reisevilkår for dem som ønsker å reise over å avvikle møter samme dag, enten man reiser til eller fra Norge.

Med tidlige ankomster til Oslo vil også den Värmlandske befolkningen ha Gardermoen som sitt nav for reiser til større byer. Mens flytiden fra Karlstad til Oslo kun er på 35 minutter, tar det henholdsvis 55 og 70 minutter å fly til Stockholm og København. En tidlig ankomst til Oslo betyr en god forbindelse videre til f.eks. New York, Berlin, Frankfurt, Milano, London og Paris, for å nevne noen.
Utover høsten får vi se om den nye strategien bærer frukter

De nye rutetidene
Fra 6. august er de nye rutetidene mellom Oslo - Karlstad som følger:

Fra Gardermoen mandag, tirsdag, torsdag, fredag 07:25 ankomst Karlstad 08:00.
Fra Gardermoen onsdag 09:55 med ankomst Karlstad 10:30.
Fra Gardermoen mandag - fredag 18:30 ankomst Karlstad 19:05.
Ruten opereres ikke lørdager og søndager. Flyene har forbindelse til og fra Borlänge via Karlstad.

Fra Karlstad mandag, tirsdag, torsdag, fredag 06:25 ankomst Gardermoen 07:00.
Fra Karlstad onsdag 08:55 med ankomst Gardermoen 09:30.
Fra Karlstad mandag - fredag 17:25 med ankomst Gardermoen 18:00.
Ruten opereres ikke lørdager og søndager. Flyene har forbindelse til og fra Borlänge via Karlstad.

Det er nå mulig å bestille billetter til høstens flighter. Kampanjebillettene starter på 591,- én vei mellom Oslo og Karlstad. Fra Oslo til Borlänge, via Karlstad, koster kampanjebillettene 846,- én vei.Oppdatert 22.04.12 kl. 15:10

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart