-->

5. mai 2012

Bunnrekord for Thailandbilletter

Prisras til Thailand
Allerede før Norwegian er klar med lavprisene sine til Thailand har den harde konkurransen i det internasjonale luftfarts-markedet presset billettprisene til Bangkok ned til det laveste nivået noensinne.

Det er ikke usannsynlig at prisene kommer ned under 4000 kroner for en tur-retur i løpet av den kommende lavsesongen. Det dokumenteres av Norsk Flyprisindeks for reiseuke 22, altså 28. mai–3. juni 2012.

Utgangspunktet er uke 38 i 2009 som dermed utgjør indeks 100. Akkurat nå er den laveste prisen for en tur-retur Oslo-Bangkok på 4121 kroner, som tilsvarer indeks 74 og dermed et prisfall på 26 prosent.

annonse


Det er ikke bare folk i Oslo og omegn som kan reise billigere, for prisen fra Bergen og Trondheim har falt til samme lave nivå. Forskjellen er at billigste alternativ fra Oslo er med Qatar Airways via København, mens flyreisene fra Bergen (4134 kroner) og Trondheim (4534 kroner) er med nederlandske KLM via Amsterdam.

Vanskelig å vinne lavpriskampen
– Det blir en stor utfordring for Norwegian å bli ledende i kampen om lavprisreiser til Thailand. Mange av konkurrentene kan tilby daglige avganger via europeiske knutepunkter, mens Norwegians frekvens antakelig blir noe lavere i starten på grunn av begrenset flykapasitet, mener daglig leder Svein Erik Søgård i reisesøkemotoren Travelmarket.no som utgir Norsk Flyprisindeks.

Fra før flyr Thai Airways fem ganger i uken fra Oslo til Bangkok i sommerhalvårets lavsesong, og seks ganger om uken i høysesongen til vinteren.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart