-->

5. mai 2012

Dette bør du gjøre ved flykonkurs

Det danske flyselskapet Cimber Sterling er konkurs. Sitter du på en ubrukt Cimber Sterling-billett, bør du kontakte banken din.


Av Forbrukerombudet

Flyselskapet Sterling bestemte seg torsdag 03. mai for å slå seg selv konkurs. Samtlige flygninger er innstilt med umiddelbar virkning.

SAS ombooker passasjerer på flygninger operert av Cimber Sterling der billettene er kjøpt gjennom SAS og der flygningen har et SK-flightnummer. Norwegian tilbyr billetter til egne priser på enkelte strekninger til rammede passasjerer. Se SAS og Norwegians hjemmesider for mer informasjon.annonse


Er flyreisen din noe frem i tid og du ønsker å få refundert billettpengene, oppfordrer Forbrukerombudet deg til umiddelbart å rette krav om refusjon til banken din dersom du har betalt med kort.

Rett krav mot konkursboet
I tillegg bør du kreve refusjon av konkursboet. Normalt finnes det ikke tilstrekkelig med verdier i konkursboet til å dekke alle uprioriterte krav. Kundeinnbetalinger for flybilletter regnes som uprioriterte krav og vil normalt ikke bli dekket.

Forbrukerombudet anbefaler likevel at alle kunder som har kjøpt flybilletter eller har penger til gode, retter et skriftlig krav om tilbakebetaling til Cimber Sterling.

Sjekk reiseforsikringen
Dersom du ikke får dekket tapet ditt av konkursboet, kan du ha et krav mot banken din hvis du har betalt med kort. Har du betalt reisen med kredittkort er kredittyter pliktig til å gjøre opp på vegne av flyselskapet etter finansavtalelovens § 54 b. Også visse debetkorttyper, som for eksempel VISA, gir rett til refusjon ved konkurs.

Reiseforsikringen dekker normalt ikke tap når flyselskap går konkurs, men Forbrukerombudet anbefaler den enkelte å sjekke dette nærmere med sitt forsikringsselskap.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart