-->

3. mai 2012

Sun-Air overtar etter Cimber

Foto: Sun-Air of Scandinavia
Ikke mange timene etter at Cimber Sterling begjærte seg konkurs, begynte andre selskap å sende ut pressemeldinger om oppstart av ruter som forsvant med Cimber.
Danske Sun-Air er allerede nest uke klare med ny Oslotrafikk.

Som så ofte skjer når et flyselskap opphører, kaster konkurentene seg rundt og tar over ruter, spesielt de med mange foretningsreisende er lukrative. Utover torsdagen dukket det opp pressemeldinger fra flere selskap som opplyste at de kaster seg inn på det ledige markedet, spesielt gjelder dette for innenriksrutene i Danmark. Ved et par av flyplassene var Cimber Sterling eneste operatør, og med konkursen forsvant hele grunnlaget for å kunne reise til København og andre større byer og drive business.

annonse


Men ikke bare det danske innenriksmarkedet fikk nye aktører i dag, det gjorde også rutene fra Gardermoen til Billund og Aalborg.
Det danske selskapet Sun-Air of Scandinavia, til daglig bare Sun-Air, kan fortelle at de allerede er klare til å  overta flygninge etter Cimber, neste uke.
Begge destinasjonene dekkes opp av en morgen- og en kveldsavgang mandag til fredag, samt en avgang hver søndag.

For Billund sin del betyr dette avgang fra Oslo 09:30 og 18:15, søndag er det avgang 15:25. Flytiden er satt til en time og 10 minutter.
Fra Billund letter maskinene 07:50 og 16:40, mens søndagsflyet har avgang 13:50

Aalborgflyene vil gå fra Oslo mandag til fredag kl. 09:30, og mandag til fredag pluss søndag, klokken 18:55. Til Aalborg er flytiden en time.
Flyene fra Aalborg går mandag til fredag klokken 08:00 og mandag til fredag pluss søndag, kl 17:25.

Fra før flyr selskapet mellom Gardermoen og danske Århus.

Sun-Air ble etablert i 1978, da handel av fly og renovering av disse var forretningsgrunnlaget. Etterhvert startet man opp med egne flyruter, og flyr nå flere regionale ruter fra Danmark til f.eks Oslo, London, Brüssels og München.
i 1996 inngikk selskapet et franchisesammarbeide med British Airways (BA), som fortsatt eksisterer. Det betyr i korte trekk at flyene er malt i  BA farger og logo, og flygningene foregår i deres regi. Billetter bestilles på BA's nettsider, ba.com. Når du flyr med Sun-Air er det mulig å tjene bonuspoeng med BA´s bonusprogram - Avios. Sun-Air sysselsetter rundt 150 mennesker.

Høyere billettpriser
Med den nye aktøren blir billettene dyrere enn det Cimber opererte med. mens sistnevnte var en slags hybrid mellom et regionalt flyselskap og et lavprisselskap, sikter Sun-Air seg bevisst inn mot de forretningsreisende. Deres avgangstider skal være lukrative for de jobbreisende, du får ferske aviser ombord og det er servering inkludert i prisen. graden av service skal oppleves som høy, i følge selskapet selv.

Eksempelvis koster en tur-returreise Oslo-Billund, mandag til onsdag i neste uke kr 2603,-
Oslo-Aalborg med avreise de samme dagene koster kr 2349,-
På enkelte avganger er det også muligheter for forbindelser videre på selskapets rutenett.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart