-->

3. mai 2012

Danske konkurs, to Osloruter forsvinner

Cimber Sterling konkurs (Cimber)
Det danske flyselskapet Cimber Sterling er konkurs, og med det forsvinner selskapets to ruter fra Gardermoen.
Selskapet har hatt daglige avganger til henholdsvis Billund og Aalborg, nå er det bare en operatør igjen på disse strekningene.




Danske Ciber Sterling, er konkurs, og med det opphører selskapets trafikk på rutene mellom Gardermoen og Billund, samt Gardermoen Aalborg.

- Det er dypt beklagelig at selskapets styre har måttet ta den tunge beslutningen om å begjære selskapet konkurs. Styret og ledelsen har i flere måneder arbeidet intenst for å sikre realiseringen av en snuoperasjon i selskapet, men dessverre rant tiden ut før vi var i mål, sier administrerende direktør Jan Palmer, torsdag morgen.


annonse



Cimber Sterling het tidligere Cimber Air, men skiftet navn etter oppkjøp av restene av det konkursrammede flyselskapet Sterling Airlines. Selskapet har etter oppkjøpet av Sterling slitt med produktiviteten. Selskapet som var å regne som et dansk innenriksselskap, noe a la vårt eget Widerøe, åpnet og lukket mang en rute med sine nye, stor Boeingmaskiner, et marked de aldri fikk taket på. Mange millioner har vært skutt inn og rent like fort ut igjen av seklskapets kasse.
Ruten mellom Oslo og Aalborg opereres nå kun på helgebasis, av selskapet Air Norway, som til daglig flyr rutene Oslo - Ørland, samt Oslo Fagernes. Mellom Oslo og Billund vil Norwegian være eneste aktør med en kveldsrute, alle dager, unntatt lørdag.

Hvem som eventuelt utfordrer eller utvider på disse rutene vil nær framtid vise.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart