-->

26. mai 2012

Norwegian inngår avtale om to nye Dreamlinere

Boeing 787-8 Dreamliner (Boeing)
Norwegian har inngått avtale om å lease ytterligere to langdistansefly av typen Boeing 787-8 Dreamliner. Selskapet har tidligere inngått avtaler om å kjøpe tre og lease tre fly av samme type, slik at Norwegian nå har sikret leveranse av til sammen åtte fly.

Den nye avtalen er inngått med ILFC (International Lease Finance Corporation) som Norwegian også har leasingavtaler med fra før. Den nye avtalen gjelder fly som begge leveres tidlig i 2014. Avtaleperioden er 12 år. Norwegian har per dags dato inngått kjøpsavtale for tre Boeing 787-8 Dreamlinere, samt leaseavtaler av til sammen fem fly. Tre av flyene leveres i løpet av 2013, fire fly i 2014 og ett i begynnelsen av 2015.

annonse

Kostnadseffektiv og miljøvennlig
- Norwegian kommer til å ha en flåte bestående av de mest effektive og moderne langdistanseflyene i markedet, noe som også er et sterkt konkurransefortrinn spesielt når drivstoffprisene er høye, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

- Dreamlineren vil redusere selskapets kostnader betydelig og vil gi oss muligheten til å tilby reiser til meget gode priser. Ikke minst er Dreamliner det mest miljøvennlige alternativet som er mulig å anskaffe, med 20 prosent mindre utslipp enn sammenlignbare flytyper, sier Kjos.

I likhet med dagens flytilbud vil Norwegian tilby billige og direkte langdistanseruter der man unngår dyre og tidkrevende mellomlandinger. Dreamlineren har en størrelse som passer perfekt til skandinaviske forhold. Kombinert med lengre rekkevidde og betydelig lavere driftskostnader åpnes det for mange nye direkteruter til andre kontinenter.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart