-->

17. juni 2012

Ingen Emiratesrute til Oslo foreløpig

Foto: Emirates
Det foreligger ingen planer om en Emirates-rute til Norge og Oslo foreløpig, men alle markeder er gjenstand for kontinuerlige vurderinger, sier Vice President Flight Operations Support hos Emirates, Robert Everest i et intervju med Avinorpuls.


Selskapet har nå en flåte bestående av 173 fly – men med 230 i bestilling. Deriblant 69 A380-maskiner, som selskapet allerede har 21 av i flåten.

- Da jeg startet å jobbe for Emirates for 20 år siden hadde vi 8 fly, så det forteller det meste om hvilken utvikling dette selskapet har gått gjennom, sier Everest.

annonse


- Qatar Airways har startet direkteflygninger mellom Oslo og Doha. Når kan vi forvente en direkterute mellom Dubai-Oslo fra dere?

- Dette er noe planavdelingen vår kan si mer om, men alle interessante markeder er gjenstand for kontinuerlige vurderinger. Men per i dag er det ingen planer om en direkterute til Norge, sier Everest.

Nye ruter hver måned
I dag har flyr Emirates til 123 destinasjoner over hele verden, og bildet endrer seg raskt sammen med en voksende. Selskapets transatlantiske trafikk gjør Emirates i dag til Avinors fjerde største kunde med hensyn til underveisinntekter – og rutene til Nord-Amerika blir stadig flere. Dermed kan Avinor regne med at Emirates blir en enda større aktør i norsk luftrom.

- Vi startet Dallas i februar, Seattle i mars – og Washington kommer i september, så ja, dere kommer nok til å oppleve flere av våre fly i luftrommet deres.

Betaler for drivstoffet
Emirates voldsomme ekspansjon har medført at det fra enkelte hold er framsatt påstander om at selskapet ikke betaler for drivstoffet ved avreise fra De Forente Arabiske Emirater.

- Det har overhodet ikke hold i virkeligheten. Vi betaler full markedspris, og det kan vi dokumentere. Så at vi skal være gitt et konkurransefortrinn på dette området er ren fiksjon, slår Everest fast.

Spådommer om at fullserviceselskapene vil forsvinne i årene framover, har han heller ingen tro på.

- Vi har fulle fly og ønsker å gi folk det lille ekstra når de reiser med oss. Mange flyr ikke mer enn én gang i året eller kanskje annethvert år. Da er vår erfaring at god service er en nøkkel til å lykkes.

Derimot framhever Everest viktigheten av at Emirates ikke er et allianseselskap.

- Dette gir oss en frihet og fleksibilitet om vi trenger å gjennomføre justeringer i produktet; et klart konkurransefortrinn, slik vi ser det, sier Everest.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart