-->

30. juni 2012

Lover null p-stress på Rygge

Lover null p-stress på Rygge
Parkeringen på Moss lufthavn Rygge skal gå smertefritt i sommer. Det lover flyplassledelsen.
Med skolefri og middelmådig vær begynte sommerpresset på flyplassen allerede denne uken. Enda mer trafikk er ventet når den tradisjonelle fellesferien gjør sitt inntog.

Forberedt
– Men vi er beredt til å ta mot årets sommertrafikk. Vi har økt parkeringen med 1500 ekstraplasser, forteller markedssjef Silje Thoresen på flyplassen.

annonse


I alt disponerer dermed Moss lufthavn Rygge 5000 parkeringsplasser. Den nye og midlertidige sommerparkeringen er lagt til ulike steder på flyplassområdet.
Både nord og sør for terminalbygget er det ekstraplasser for langtidsparkering for dem som skal ut på sommerferie. Plassene åpnes og stenges ved behov.

Markedssjef Silje N. Thoresen (ryg.no) 
Gratis buss
For de parkeringsplassene som ligger lengst unna, er det satt opp gratis transport til og fra terminalbygget.
Shuttlebussene går så lenge det er flyaktivitet på flyplassen, fra tidlig om morgenen til siste fly lander på kvelden. Prisen for å parkere på slike anviste plasser er rimeligere enn å parkere nærmere terminalen.

– Parkeringspersonellet fra Time Park anviser alle hvor de skal parkere, og alt er nøye tilpasset de daglige flygingene. På Rygge skal man ikke være i tvil om at man skal få parkering. Vi garanterer for at alle reisende skal få parkert bilen sin hos oss, sier Silje Thoresen, til Moss-Avis

Skulle biltrafikken ta helt av, har flyplassen mulighet for å åpne opp områder på Forsvarets grunn.

Her er rutetilbudet på Rygge

Klager
Av parkering det kan være manko på, er elbilplasser og handikapplasser. På Rygge kan man ikke bestille og få reservert parkeringsplass.

– Det er slik det er, og vi mottar ikke klager på parkeringsforholdene her hos oss, sier Silje Thoresen.

Det er juli som er det klart mest hektisk reisemåneden på Rygge. I fjor hadde flyplassen 210.000 reisende denne måneden, men også juni og august trekker passasjertallene klart opp.

– Siden det er så mange som skal ut og reise på samme tid, er det viktig at reisende møter opp i godt tid, slik at man unngår stressende situasjoner på flyplassen, råder Silje Thoresen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart