-->

29. juni 2012

Nå blir det luftbro til London

Luftbro til London
Er du anglofil og elsker storbyturer til London er dette godt nytt for deg som bor på Østlandet:
Fra høsten av girer flyselskapene opp priskrigen mellom Gardermoen, Rygge og Torp og til den engelske hovedstaden enda et par hakk:
På ukedagene vil det være hele 18 flyavganger fra Østlandet til London, noe som gir ikke mindre enn 36 rundturer for de fire flyselskapene som er med i ”kappløpet om London”
annonse


Både Norwegian og British Airways kaster inn ny kapasitet for å møte den økte etterspørselen. I antall seter blir tilbudet svimlende: Publikum kan hver ukedag velge og vrake i rundt 6.500 seter fra Oslo, Moss og Sandefjord lufthavner. Økningen fra høsten er på nesten 700 seter daglig.

Øker og øker
British Airways øker fra fire til fem daglige avganger fra Oslo Lufthavn, mens Norwegian setter i gang en helt ny rute mellom Sandefjord og London. En avgang fire dager i uken til å begynne med, men denne skal opp til daglig og etter hvert også trolig to ganger daglig.

- Nordmenn elsker London, og det merker ikke minst vi. Derfor legger vi opp til en femte rundtur mellom Oslo og London daglig – i tillegg til at vi dobler rutetilbudet fra Bergen og Stavanger. Dette tror jeg er godt nytt for nordmenn, sier Nord-Europa sjefen for British Airways, Peter Rasmussen til Aftenposten

For tøft?
I nettreisebyrået Restplass.no, er daglig leder Jason Eckhoff en smule bekymret for det voldsomme tilbudet på selskapenes vegne:

- Spørsmålet er om ikke flyselskapene har tatt vann over hodet og kommer til å gå på en kjempesmell når alt kommer til alt. Uansett så er forbrukerne vinnerne med lave priser til London i overskuelig fremtid, sier han.

At prisene er overkomelig er det ingen tvil om. Fra Oslo Lufthavn er det ingen problemer å finne tur/returpriser på rundt 600 - 700 kroner. Fra Rygge og Torp serverer Ryanair priser ned i 300 - 400 kroner for en rundreise. Prisene vil ventlig bli enda lavere når kampanjene for høstprogrammet kommer i løpet av sensommeren.

Spesielt
Både Rasmussen og Eckhoff er enige om at det er de reisende som er vinnerne:

- Det er litt spesielt med nordmenn og London. Vi elsker jo London og flyselskapene ser ut til å følge opp med et rekordstort antall avganger, en enorm kapasitet og dertil konkurranse selskapene imellom. London er i en klasse for seg, og stort tilbud betyr lave priser, mener Eckhoff.

Hos BA skal rundt halvparten av passasjerene til London mens den andre halvdelen skal videre i flyselskapets verdensomspennende rutenett.

British Airways og SAS vil ha det tetteste programmet med fem avganger hver, alle fra Oslo Lufthavn. Ryanair vil ha fire avganger fra Rygge og Torp, mens også Norwegian vil ha fire avganger – fra Oslo Lufthavn og Torp.

Dette blir tilbudet:
Fra høsten av, med start i slutten av oktober, vil flyselskapene ha dette ruteprogrammet fra flyplassene på Østlandet: Gardermoen, Rygge og Torp:

07.00 Rygge – London Stansted (Ryanair)
07.30 Gardermoen – London Gatwick (Norwegian)
07.40 Gardermoen – London Heathrow (British Airways)
07.50 Gardermoen – London Heathrow (SAS)
Ny formiddagsavgang: Gardermoen – London Heathrow (British Airways) – tid ikke fastsatt ennå.
10.40 Gardermoen – London Heathrow (SAS)
11.20 Rygge – London Gatwick (Ryanair)
11.30 Gardermoen – London Heathrow (British Airways)
12.35 Gardermoen – London Gatwick (Norwegian)
13.55 Torp – London Stansted (Ryanair)
15.05 Gardermoen – London Heathrow (SAS)
17.10 Gardermoen – London Heathrow (British Airways)
17.10 Gardermoen – London Heathrow (SAS)
17.25 Rygge – London Stansted (Ryanair)
18.15 Torp – London Gatwick (Norwegian)
18.20 Gardermoen – London Gatwick (Norwegian)
20.15 Gardermoen – London Heathrow (SAS)
20.55 Gardermoen – London Heathrow (British Airways)


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart