-->

29. juni 2012

Prisfall på sommerreiser med rutefly

Prisfall på sommerreiser med rutefly
Om få uker er det høysesong for feriereiser, noe som tradisjonelt får prisene på flybilletter til å stige voldsomt. Denne sommeren er ikke noe unntak, men det finnes en håndfull utvalgte destinasjoner som det har blitt billigere å reise til i forhold til samme avreiseuke i fjor. Prisfallet er på opptil 47 prosent.
Enten sommerreisen foregår med rutefly eller charterfly, er mange reiser og flyavganger utsolgt nå. Vel og merke til priser som ligger godt over det man vanligvis betaler i lav- og mellomsesongen, da tilbud og etterspørsel selvfølgelig styrer prisene i flybillettmarkedet også.

annonse


Likevel er det mulig å finne flybilletter i høysesongen til priser som er lavere enn i samme periode 2011. Det viser Norsk Flyprisindeks for uke 30, dvs. med avreise i perioden 23 - 29. juli 2012.

Mange har betegnet London som en destinasjon man skal holde seg vekk fra under sommer-OL, men nettopp da er det spesielt billig å fly fra Norge til London til slutten av juli å være. Fra Bergen, Stavanger og Trondheim er det for eksempel mulig å fly tur-retur for under 1.250 kroner.

Her er fem reiser fra Norsk Flyprisindeks hvor man i år får spesielt mye for pengene i høysesongen:
Note: Priser er i NOK inkl. skatter og avgifter for tur-returbilletter.
Hos Ryanair og Norwegian er det tillegg for bagasje og betaling med kredittkort.Vanligvis er Norwegian og Ryanair prisledende når det gjelder europeiske destinasjoner, men KLM er også med på laget. Ser man på oversjøiske flyreiser er prisene høyere enn de pleier å være, selv om spesielt Air France til Dubai og KLM til Tokyo skiller seg ut med markante prisfall, særlig fra Bergen og Trondheim.

- Flyselskapene viser nok en gang at det er nødvendig å justere prisene når etterspørselen svikter. Det gir nettopp noen attraktive muligheter for prisbevisste forbrukere som ønsker å snappe opp de beste tilbudene i siste liten, sier daglig leder Svein Erik Søgård fra reisesøkemotoren Travelmarket.no.

Norsk Flyprisindeks tar for seg flybillettpriser til 10 europeiske storbyer og 10 oversjøiske storbydestinasjoner.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart