-->

16. juli 2012

Kan komme flere Norwegianruter fra Rygge

Det kan komme flere Norwegian ruter fra Rygge
Det er muligheter for flere Norwegian-ruter fra Rygge. Markedssjef Silje Thoresen ved flyplassen gleder seg over utviklingen.


– Det er all mulig grunn til å tro at vi vil ha enda flere flyginger på Rygge fremover, men det vil helt sikkert ikke bli innenriksflyginger, det blir ut av landet, sa administrerende direktør i Norwegian, Bjørn Kjos, til Reuters torsdag.

annonse


– Vi begynner fra Las Palmas, og det vil komme ruter stadig vekk. Men i og med at det ikke er noen base på Rygge vil det komme utenfra og inn, fortsatte Kjos.

Spania
Norwegian trakk seg ut av Moss lufthavn Rygge 2. januar i år, men i løpet av den siste tiden har flyselskapet lansert tre ruter fra flyplassen. Det vil bli avganger til Las Palmas, Malaga og Alicante. Kjos sier at det i første omgang blir ruter til Spania.

– Foreløpig snakker vi først og fremst fra Spania, men etter hvert som vi setter nye baser kan det godt hende det kommer andre flyginger til Rygge også, sier han. Han beskriver dialogen med flyplassledelsen ved Rygge som helt grei.

Gleder seg
Silje Thoresen (ryg.no)
Markedssjef Silje Thoresen ved Moss lufthavn Rygge er fornøyd med comebacket til Norwegian.

– Vi har alltid hatt en god dialog med Norwegian, selv om medieinntrykket har vært annerledes. Vi er veldig glade for at vi har en avtale med dem om å fly de tre destinasjonene i vinter og håper de kan ekspandere ytterligere om det er formålstjenlig, sier hun.

Thoresen vil derimot ikke si noe om Norwegian har fått bedre vilkår fra flyplassen. – Jeg kan ikke si noe om vilkår som er inngått, sier hun. Markedssjefen forteller at responsen har vært svært god fra publikum etter at nyheten om de nye rutene kom. På Facebook-siden til flyplassen har over 4300 brukere likt nyheten om comebacket, mens over 170 har kommentert den.

Langdistanseruter
Norwegian vil i 2013 begynne med langdistanseruter fra Europa til USA og Asia. Informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, sier at Rygge ikke er en aktuell flyplass for langdistanserutene i første omgang.

– Vi vil starte med Oslo og Stockholm til langdistanseflyging, og deretter København, sier Sandaker-Nielsen.

Han sier at Rygge ligger innenfor Oslomarkedet og at det derfor er naturlig å kun begynne på Gardermoen.

– Det er for tidlig å si noe om vi i fremtiden skal vurdere Rygge som aktuell flyplass for denne type flyving, sier han til Moss-Avis

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart