-->

14. juli 2012

Wizz Air innfører håndbagasjegebyr

Wizz Air ønsker deg velkommen ombord
med små kabinkofferter (Wizz Air)
Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air, som i Norge opererer sine ruter til og fra Torp, Haugesund, Bergen, Trondheim og Stavanger, skal i en testperiode ta to forskjellige gebyrer for håndbagasjen, et gebyr for små kofferter og et annet gebyr for store.


Flyselskapet innfører en ekstra avgift for håndbagasje som er større enn 42 x 32 x 25 centimeter. Kabinkofferter over den størrelsen, som tas med inn i kabinen, får et ekstra gebyr på ti euro, eller cirka 75 kroner.

annonse


Kofferter som er større enn 55 x 40 x 20 centimeter, eller veier mer enn ti kilo, må sjekkes inn som vanlig bagasje. For dette tar Wizz Air 20 euro på korte flyvninger under en time og femti minutter, mens lengre flyvninger koster 25 euro en vei.

Den nye bagasjeavgiften gjeller altså for handbagasje som lander mellom disse målene. At du som passasjer skal vita om bagens mål krever en avgift, eller ikke, synes nok mange er vanskelig å vite, og mange vil nok betale dette gebyret under bookingen på nett, for å være sikre på å ikke måtte betale et enda høyere gebyr når de kommer til flyplassen. Og det er ganske sikkert dette Wizz Air håper flere skal gjøre.

Selv sier selskapet:

- Wizz Air skal forsøke å forbedre den minst populære delen av flyreisen, den ofte stressende og ubekvemme ombordstigningen. Vi tror at en avgift på kun ti euro for stor håndbagasje kommer å oppmuntre passasjerene til å bare ta med små bager/ kofferter ombord, sånne som får plass under setet foran deg, sier kommunikasjonsdirektør i Wizz Air, Daniel De Carvalho, til Osloairports.com.

Forsøket med avgift for stor bagasje skal først testes ut på flyvningene mellom London Luton og Polske Katowice, og forsøkene skal foregå i august måned. Blir dette en suksess, vil selskapet fortløpende innføre gebyret på alle selskapets ruter.

Alle Wizz Airs gebyrer finner du her (ekstern lenke)
www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart