-->

28. juli 2012

Ryanair med ny rute til Vilnius

Rygge - Vilnius åpner i november
7. november er det klart for en ny Ryanairrute fra Rygge. Da åpner det irske lavprisselskapet en direkterute til Litauens hovedstad Vilnius.
Samtidig legger selskapet ned sin nåværende rute til Kaunas, også den i Litauen.

Ved elven Neris sine bredder ligger denne vakre byperlen som har en historie som strekker seg århundrer tilbake i tid, og som har vært Litauens historiske hovedstad siden middelalderen, og som i 1991 ble hovedstad for det frie Litauen etter Sovjetunionens fall.

annonse

Mandag 5. november går siste fly til Kaunas, og to dager er det åpning av Vilniusruten fra Rygge.

Den nye ruta til Litauen får 5 ukentlige avganger; mandag, onsdag, torsdag, fredag og søndag. Hver mandag og onsdag letter flyet 07:40 og er framme i Vilnius 10:20. Klokken 10:45 går returen, med ankomst Rygge 11:35

Torsdagsflyet letter 10:05 og er i Vilnius 12:50. Flyet fra Vilnius tar av 10:45 og ankommer Rygge 11:40

Fredag er det avgang 14:10 med ankomst 16:50. Returen fra Vilnius går 17:15 med ankomst Moss lufthavn 18:05 Søndag letter Vilniusflyet 11:20 og lander 14:00. Returen går 14:25 med ankomst Rygge 15:15
Alle tider er lokale.

Den tidligere kommuniststaten har sprunget ut i en vedvarende vår, og minner om kosmopolitiske storbyer som Paris, Praha eller København. Byen har også et levende uteliv, med et spennende og bra utvalg av nattklubber. Maten er meget god, og restauranter og kafeer er anerkjent for sin gode service.

Hit kan du fly i fra Rygge

Er du i denne legendariske byen må du legge et besøk innom gamlebyen som er en av Øst Europas største, og som kommer til å overfalle deg med vakker bygningsestetikk og et innblikk i byggestiler fra flere tidsepoker. Her finner du trange gater, koselige gårdsrom og ikke minst Morgengryens port - den eneste av gamlebyens ni porter som gjenstår, hvor du kan oppleve det legendariske maleriet av Madonna. Maleriet sies å ha helbredende kraft, og pilgrimmer har i århundret vandret over stokk og stein for å komme hit.

Men det er nok av andre opplevelser som også står i kø, og av severdigheter er det verdt å nevne; Romanovs kirke, Slottsmuseet, Vilnius artilleribastion og alle menneskene – blomsterselgere, gatemusikanter og alle andre som er med på å gjøre byen så fantastisk som den er.

Fra Gardermoen går det tre ukentlige direktefly til Vilnius, med Norwegian. Mens det på Torp er Wizz Air som flyr to ukentlige rundturer, en rute som for øvrig åpnet i mai i år.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart