-->

24. juli 2012

Torp: flytogtilbudet blir trolig større

Foto: Peter Fiskerstrand
Mange flypassasjerer som lander på Torp sent, må betale dyrt med taxi for å komme seg videre. Nå jobber NSB med å bedre flytogtilbudet.– Det er særlig KLM-passasjerer vi får henvendelser fra, sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen ved Sandefjord Lufthavn Torp. Hun kjenner problemet: Ved enkelte sene ankomster er det verken busstilbud eller togmuligheter for reisende som skal videre, særlig nordover mot Oslo.

annonse


– Kommet opp flere ganger
Flyet (KLM) lander 22:05. Men siste tog som stopper på Torp stasjon (Råstad) i retning Oslo, går 21.46. Ingen busser går i retning Drammen/Oslo så sent på kvelden heller. Har man ikke har satt seg inn i rutetabellene til det kollektive tilbudet, kan regningen bli stor hvis man ender opp i en taxi for å komme det siste stykket hjem, fra flyplassen.

– Det er selvsagt viktig for oss å ha et best mulig tilbud for reisene som skal videre. Og dette har kommet opp flere ganger, og derfor har vi gitt innspill til NSB og Vestviken Kollektivtrafikk. Setter NSB opp en senere togavgang og et stopp på Torp, blir det automatisk skyttelbuss, sier Kleive-Mathisen, til Sandefjords Blad

Jobber med én togavgang til
Og nå er NSB på gli:
– Vi jobber for å få til en togavgang cirka én time senere enn dagens siste avgang fra Torp i retning Oslo på kvelden. I tillegg jobber vi for å få til en tidligere avgang på morgenen fra Oslo i retning Torp enn det som eksisterer i dag. Det ennå ikke klart når disse planene kan iverksettes, opplyser Erik Lødding, kommunikasjonsrådgiver i NSB.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart