-->

26. juli 2012

Uvisst for Barcelonarute

Uvisst om Ryanair kutter Barcelonaruta
fra Moss lufthavn Rygge
– En merkelig strategi fra den spanske regjeringen, sier Pål Tandberg, etter at flyplassavgiften ved flyplassene i Madrid og Barcelona ble doblet fra 1. juli i år. Ryanair svarer med å legge ned ruter til disse to flyplassene, noe som også kan ramme flypassasjerer fra Moss Lufthavn Rygge.

Populært reisemål
– Madrid ligger ikke i vinterprogrammet vårt uansett, og informasjonen vi har går ut på at ruten til Barcelona fortsetter. Men jeg synes det er veldig synd dersom Barcelona-ruten forsvinner. Dette er en populær storby og hovedstad å reise til, og det foregår blant annet mange fotballturneringer der, sier Tandberg.
I skrivende stund ligger ruten inne med tre ukentlige avganger fra Rygge, gjennom vintersesongen.

annonse


Han er ikke imponert over avgiftsøkningen på de to statlige flyplassene i Spania.

– Jeg synes det er en merkelig strategi fra spanske myndigheter. Dette vil jo bare føre til nedsatt turiststrøm. Også flyselskapet EasyJet har meldt at de kommer til å legge ned ruter hit. Bransjens egne tall viser at for hver million flypassasjerer skapes det 10.000 arbeidsplasser som indirekte og direkte er knyttet til flyplassen.

– Dermed vil resultatet av nedskjæringene langt overgå summen som kommer inn i ekstra avgifter, mener Tandberg.

Er i dialog
Det er sommertrafikken som drar opp tallene ved Moss Lufthavn Rygge.

– Folk flyr mer om sommeren, og denne utviklingen vil nok bare øke. Sommertrafikken er en gjerne 40-50 prosent høyere enn om vinteren, sier flyplassdirektøren til Fredrikstad Blad

Ryanair bytter destinasjon fra Kaunas til Vilnius

Fra 1. november til 1. april er det imidlertid vinterprogrammet som gjelder. – Vi er i dialog med Ryanair, og det vil bli noen små endringer, sier Tandberg og kan love at vinterprogrammet blir omtrent som i fjor, og aktivitetsnivået blir like høyt.

– En endring som allerede er bestemt er at Ryanair bytter destinasjon fra Kaunas til Vilnius og øker samtidig fra tre til fire avganger i uken, forteller Tandberg.

Vilnius er Litauens hovedstad, og ligger i den sørøstligste delen av landet.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart