-->

27. juli 2012

Flybilletter til Europa på tilbud igjen

Etter en høysesong med skyhøye flypriser til europeiske storbyer kommer billettene på tilbud igjen. I slutten av august faller naturlig nok prisene, og særlig folk som reiser fra andre store byer enn Oslo kan nyte godt av prisfallet. Derfra blir prisene nemlig en del lavere enn for et år siden.


Ved søk fire uker før er flyreisene til Europa opp til 16 prosent lavere i avreiseuke 34 (20 - 26. august 2012) enn i samme uke i fjor. Det viser siste utgave av Norsk Flyprisindeks, nr. 39 i rekken. Det er reisesøkemotoren Travelmarket.no som hver fjerde uke sjekker flyprisene og utgir Norsk Flyprisindeks.

annonse


Som tabellen under viser er gjennomsnittsprisen fra Oslo-området så og si uendret i forhold til i fjor. Norwegian fra Gardermoen og Ryanair fra Rygge dominerer markedet her. Derimot kan reisende fra Trondheim og Stavanger glede seg over et prisfall på rundt regnet 15 prosent i forhold til 2011. Fra Bergen er det også billigere enn i fjor, men ikke i samme grad.
- Den markante prisnedgangen skyldes en kombinasjon av nye flyruter fra distriktene og den aggressive prisstrategien som selskaper som KLM og Lufthansa driver. Særlig i sommermånedene utnytter de ledig kapasitet til å fly nordmenn ned i Europa via Amsterdam og Frankfurt, forklarer Svein Erik Søgård, som er daglig leder i reisesøkemotoren Travelmarket.no.

Det spanske lavprisselskapet Vueling er et godt eksempel på ruteutviklingen utenfor Oslo-området. Selskapet flyr direkte fra Stavanger til Barcelona, og i uke 34 er billettprisen på i alt 1.059 kroner. Det er en halvering i forhold til samme uke i fjor, hvor KLM fløy tur-retur Stavanger - Barcelona via Amsterdam for 2.015 kroner.

Når det gjelder europeiske storbyer tar Norsk Flyprisindeks for seg billettprisene fra de fem største lufthavnene i Norge til Amsterdam, Barcelona, Berlin, København, London, Paris, Praha, Roma, Stockholm og Wien.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart