-->

27. september 2012

Feilen som stanset drivstoffanlegget på Gardermoen er funnet


Oslo Lufthavn Tankanlegg (OSL AS)
Det var en strømforskyningsenhet som skapte store utfordringer på Oslo Lufthavn tirsdag 25. september. Strømforsyningen hadde en såkalt periodisk feil. Det vil si en feil som kommer og går. Dette førte til at teknikerne som jobbet med å finne feilen målte normale verdier da de sjekket enheten, men at den ikke virket som den skulle likevel. Dette førte som kjent til store utfordringer i flytrafikken ut over tirsdag kveld.
Feilen oppstod kl 13:30, og personell fra selskapet Oslo Lufthavn Tankanlegg (OLT) begynte umiddelbart med feilsøking. Lufthavnen gikk da over til å tanke via tankbiler.
annonse


Tankanlegget ved Oslo Lufthavn har vært svært stabilt i drift siden åpningen i 1998. Derfor jobbet man med en oppfatning av at stansen ville bli kortvarig. Etter å ha forsøkt alle nødprosedyrer, ble det klart at personellet fra OLT ikke kunne løse feilen selv. Da ble serviceteknikere fra Siemens kalt inn for å lokalisere og løse problemet. På grunn av at feilen var vanskelig å finne brukte teknikerne tiden frem til kl 19:00 før de fikk anlegget i gang igjen, forteller Vegar Gystad, pressesjef ved Oslo lufthavn, til Osloairports.com.

Oslo Lufthavn er ikke tilfreds med at slike hendelser oppstår. Vårt drivstoffanlegg har fungert feilfritt i 14 år, men tirsdagen ble en påminnelse om hvor sårbare vi er når teknologien ikke spiller på lag med oss. Oslo Lufthavn skal sammen med OLT gjennomgå hele drivstoffprosessen ved lufthavnen og undersøke hvordan vi havnet opp i denne situasjonen. Vi skal blant annet vurdere anleggets sårbarhet, reserveløsninger og varslingsrutiner. Målet med dette arbeidet er at vi ikke kommer opp i en tilsvarende situasjon igjen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart