-->

29. september 2012

Norwegian igjen til Svalbard (oppdatert)


Tilbake på Svalbard (Norwegian)
Det blir priskrig til isbjørnens rike når Norwegian i mars tar opp konkurransen med SAS på flyruta Oslo-Longyearbyen, etter neste fem års fravær.
Denne gang med tre ukentlige flyvninger. SAS frykter stor overkapasitet på ruten, der de til nå har operert alene.
- På tide, sier administrasjonssjef Ivar Undheim i Longyearbyen Lokalstyret - det nærmeste vi kommer en rådmann på Svalbard.

annonseSelv flyr Undheim ofte med SAS til Stavanger, og får han billett til under 2000 kroner en vei, er han heldig, sier lokalstyre-talsmannen til VG nett.
Billettprisen til Norwegian blir fra 799,- en vei.

- Stor etterspørsel
- Ruten er i dag uten konkurranse, ettersom bare SAS flyr den. Vi har hatt stor etterspørsel etter billetter til Svalbard, og opplever at turismen der oppe er i god utvikling, oppgir Norwegian-talsmann Lasse Sandaker-Nielsen som grunn for at selskapet gjenopptar flyvningene mellom Oslo og Svalbard til våren. De skal fly tre ganger i uken - mandager, onsdager og fredager, sier Sandaker-Nielsen.

Rutetidene
Alle avgangene fra Gardermoen går klokken 09:00 med ankomst Svalbard 11:55.
Returen fra Longyearbyen går klokken 12:40 med ankomst Oslo 15:45.

Sluttet brått
Norwegian har vært på Svalbard før. Så sent som i 2008 fløy de nattfly til Svalbard fra Gardermoen flere ganger i uken - men opplegget var ikke vellykket, mye fordi flyvningene passet dårlig med tur- og utfluktsprogrammet til Spitsbergen Travel.

- Det er alltid ønskelig med to selskap for konkurransens skyld, men samarbeidet med Norwegian var ikke så godt, sa administrerende direktør Trygve Steen i Spitsbergen Travel den gang til Svalbardposten.

Norwegians salgssjef Lars Sande sa til avisen at salget av billetter gikk tregt, og at det var tungt å få Svalbard-ruten til å gå rundt, Norwegian sluttet brått å fly, og mange brant inne med billetter.

SAS ble igjen som eneste operatør, og hadde 40-50 mennesker på venteliste. Mange var sinte og oppgitt over situasjonen Norwegian satte dem i med sin brå flukt.

- Velkommen tilbake
Likevel ønskes Kjos & co. velkommen tilbake.

- Ja, dette var en gledelig melding, medgir lokalstyrets administrasjonssjef Ivar Undheim, som håper Norwegian kommer tilbake for å bli, og at også folk i det høye nord får nyte godt av priskonkurransen.

Overkapasitet?
SAS lover å møte konkurransen fra Norwegian, men frykter stor overkapasitet på Oslo-Svalbard-ruten, som er marginal i stamrutenettet.

Eksempelvis er ruten Oslo-Haugesund åtte ganger større i passasjertall.

- Vi tror det kan bli spennende med konkurranse på Oslo-Svalbard, sier SAS-talsmann Knut Morten Johansen i en kommentar til VG Nett.

rss feedemailskriv ut

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart