-->

17. september 2012

Over 4.650 lavprisflyvninger om dagen

Over 4.650 lavprisflyvninger om dagen (Foto: aviatime.com)
De ni medlemmene i ELFAA, lavprisflyselskapenes egen organisasjon, tilbyr hver dag mer enn 4.650 flyvninger. Skandinaviske flyselskap flyr nesten 10% av disse.

Veksten hos de europeiske lavprisflyselskapene synes ustoppelig. Til tross den manglende stabiliteten i flere europeiske økonomier, strømmer passasjerene til lavprisflyene. Det viser ferske tall fra de europeiske lavprisflyselskapenes sammensluttning ELFAA (European Low Fares Airlines Association).
annonse


I perioden 1. juli 2011 til 30. juni 2012 vokste antall passasjerer hos de ni medlemselskapene av ELFAA med 5,6 prosent. I denne periode reiste 193,7 millioner passasjerer med lavprisflyselskapene i Europa, i følge Check-in.dk

Ikke bare var det en vekst i passasjertallet, men lavprisselskapene er også blitt bedre på å fylle opp flyene. Beleggsprosenten steg med 0,4 prosentpoeng til i alt 82,3 prosent for samtlige ni medlemmer. Best var britiske easyJet med 88,7 prosent, mens britiske Flybe kun kom opp på 61,9 prosent. Flybe er et lavprisflyselskap, som opererer på innenriks- og regionalruter, hvor beleggsprosenten tradisjonelt er lavere.

Norwegian til flest land
Skandinavia er representert med to flyselskap i ELFAA. Det er Norwegian og svenske Sverigeflyg - et virtuelt flyselskap, som opererer innenriks- og regionalflyvninger. Samlet fløy de to skandinaviske selskapene 450 av i alt 4.651 daglige avganger i juni måned, noe som utgjør i underkant av 10%.

Det er samtidig verdt å merke, at Norwegian er det lavprisselskapet, som opererer i flest antall land. I juni måned fløy Norwegian til destinationer i 32 land, mens easyJet hadde 30 land i porteføljen, etterfulgt av Ryanair med ruter til 28 land.

Det største rutenettet tilhører uten tvil Ryanair. det irske selskapet fløy i juni over 1.500 ruter til 168 destinasjoner.

ELFAA består av følgende ni lavprisflyselskap: easyJet, Flybe, Jet2.com, Norwegian, Ryanair, Sverigeflyg, transavia.com, Vueling og Wizz Air.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart