-->

12. september 2012

SAS' internett 50% hurtigere enn Norwegian sitt

Du surfer hurtigst med SAS
SAS har fortsatt langt færre fly med trådløst internett ombord enn konkurrenten Norwegian. Til gjengjeld er SAS sitt internett 50 prosent raskere.
SAS sin utrulling av trådløst internett ombord i flyene skrider stadig fremover. Syv av selskapets Boeing 737-800 fly gir nå passasjerene mulighet til å komme seg på nett i 10 kilometers høyde. Og innen utgangen av oktober forventer SAS å hav trådløst internett installert ombord på 10 av selskapets i alt 20 Boeing 737-800 maskiner.
annonse


Der er alikevel et stykke igjen til konkurrenten Norwegian, som  kan tilby surfing ombord i 55 av sine fly av samme type. Til gjengjeld vil SAS-passasjerene sannsynligvis oppleve, at surfingen går litt hurtigere enn på Norwegianflyene. Hos begge selskapene skal inntil 186 passagerer dele på en forbindelse fra flyet og opp til en satelitt.
Derfor har båndbredden stor betydning. Og med sine 12 Mbit/s er SAS 50 prosent hurtigere enn konkurrentens 8 Mbit/s.

Siden de første SAS-fly blev utstyrt med trådløst internett i våres, har mer enn 60.000 kunder benyttet seg av denne tjenesten, i følge check-in.dk

Boeing 737-800 flyene er stasjonert på SAS’ baser i Oslo og Stockholm. Derfor er det primært på ruter fra de to hovedstedene, at passasjerene kan få mulighet til å komme seg på internettet.

10 kroner hos Norwegian
Norwegian har siden i våres kunnet tilby trådløst internett adgang på alle sine Boeing 737-800 fly, som utgjør hovedparten av selskapets flyflåte. Norwegian reklamerer med at internett i flyene er gratis å bruke. Men som tidligere omtalt, baker Norwegian konsekvent inn ti kroner i billettprisen på de flyvninger som har trådløst nett, kontra de flyvningene som ikke har.

Hos SAS er den trådløse nettilgangen gratis i en prøveperiode. Hva som så skjer har selskapet ennå ikke bestemt seg for.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart